Results 1 to 8 of 8
Discuss [HELP!!] [installing Leopard on VAIO] at the Installation - Hackint0sh.org; after hours and days of reading and downloading and burning CDs and DVDs i failed ...
  1. #1
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    45
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [HELP!!] [installing Leopard on VAIO]

    after hours and days of reading and downloading and burning CDs and DVDs
    i failed

    i am trying to run Mac os on Vaio VGN-CR120E

    the boot from darwin works fine .. then the apple logo with the circling loader
    then goes nothing
    a disturbed screen shows up like its effected by a magnetic field and it keeps getting worse for a bit then stabilize at a vertical line on the right side with darker gray to right of it and disturbed colers on the left
    please help what can i do to proceed with installing



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    What distro are you trying? did you try cpus=1 -v? finally post your full specs, no links ;D
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    45
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    itried iATKOS V1i and grub-def.iso

    i dont know what u mean i have no idea what is cpus=1 -v? and how do i do it

    here is a copy of specs .. THANK YOU VERY MUCH FOR JUST ANSWERING ME

    Product MPN
    MPN VGN-CR120E/R

    Processor
    Core 2 Duo 1.8 GHz

    Installed Memory
    2 GB (DDR2 SDRAM)

    Hard Drive
    160 GB Serial ATA, 5400 RPM

    Display 14.1 in. WXGA TFT Active Matrix

    Operating System Microsoft Windows Vista Home Premium

    Mobile Technology Wi-Fi Certified

    Processor
    Processor Manufacturer Intel

    Processor Type
    Core 2 Duo

    Processor Number T7100
    Processor Speed
    1.8 GHz

    Motherboard
    Bus Speed 800 MHz

    RAM Technology DDR2 SDRAM
    RAM Speed 667 MHz

    Installed Cache Memory 2048 KB

    Hard Drive Rotation Speed 5,400 RPM
    Storage Controller Type Serial ATA

    Display
    Display Tech WXGA TFT Active Matrix

    Display Max. Resolution 1280 x 800

    Video
    Graphic Processor
    Intel Graphics Media Accelerator (GMA) x3100

    Audio
    Audio Output Type Headphones • Sound card • Speaker(s)
    Audio Input Type Integrated Microphone • Microphone

    Operating System
    Operating System Microsoft Windows Vista Home Premium

    Platform PC
    Technical Features
    Expandability 1 x SD Card Slot, 1 x Memory Stick DUO, 1 x ExpressCard
    Expansion Ports 3 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394a (FireWire), VGA out, RJ-11 (modem), RJ-45 (NIC), S-Video out
    Special Features Integrated Video Camera
    Input Method Keyboard • Touchpad
    Networking
    Networking Type
    Integrated 10/100 Network Card • Integrated Wireless LAN
    Data Link Protocol Ethernet • Fast Ethernet • Hi-Speed USB • IEEE 802.11a • IEEE 802.11b • IEEE 802.11g • IEEE 802.11n
    Modem
    Modem Type Fax / Modem
    Analog Modulation Protocol ITU V.90 • ITU V.92
    Last edited by khaled_cs; 03-11-2009 at 10:42 PM.

  4. #4
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    45
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Please help

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    hey khaled_cs! any luck on getting this to work?


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default same issue

    I have basically the same issue - see my post at http://www.hackint0sh.org/forum/f181/74350.htm

    I am using ver 1.3 IDeneb 10.5.5. - that is what he means by "distro"

    There is something with the frequency of the X video the Mac OSx is using which is not right for the VAIO. In Windows it is 60 Hz, and my VAIO is 1280 x 800. I even tried "Graphics Mode"="1280x800@60" and it did not work.

    I am hoping someone - or maybe icchansan to help out us both,

    I know some X - but I am hoping not to re-invent the wheel. If you have a distro that is too old - you will have GMA 3100 issues that are not solved in that version - that is why he asked what distro. I am downloading 10.5.6 now - which is supposed to be GMA 3100 fixed.

    cpus=1 says one cpu core only and -v means be verbose when it boots - so you can see what is going on as what loads.

    see [MacOS] Flags and Parameters for OSX86’s Darwin Bootloader for more details

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I take it you've installed your GMAX3100 drivers? Also, have you tried booting with the -x flag (safe boot mode)? When I tried to install OS X on a laptop with the X3100, I had to boot with the -x flag otherwise I would get a black screen and be unable to use OS X. It might be a completely different problem to yours but definitely try it.

    I've had a blue screen an inability to use OS X after forgetting to install graphics drivers as well . If you've definitely installed your GPU kexts, try the -x flag, if not - install some GPU kexts and hopefully that'll sort your problem.

  8. #8
    Senior Professional Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default gma x3100

    OSX_86, my issue is if the Apple GMAX3100 kext are compatible with the Intel 965 chipset without modifications.

    I have the apple GMA x3100 kexts on my machine

    OSX_86, if you say you used the GMA x3100 drivers - what computer did you use them on? Was it with the Apple kext directly?

    When I boot into the command line mode - I see the kexts - but when I exit - it does the same thing - orderly blank blue screen, then the wide blue screen with the black vertical bar

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-07-2013, 05:28 PM
  2. Help with installing sl on sony vaio all in one pc
    By 1fremont4 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2011, 11:18 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 02-27-2011, 09:44 PM
  4. Installing mac osx on my vaio vgn-fw21l
    By chrisprime1992 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 11-19-2009, 07:44 PM
  5. Installing leopard on Sony Vaio CS-17
    By tman2986 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 09-20-2009, 08:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:36 AM.
twitter, follow us!