Results 1 to 2 of 2
Discuss Ethernet Issues on Gateway GM5457E at the Installation - Hackint0sh.org; I'm having some problems with my Ethernet on my machine (Installed Leopard 10.5.8 with iDeneb ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Ethernet Issues on Gateway GM5457E

    I'm having some problems with my Ethernet on my machine (Installed Leopard 10.5.8 with iDeneb 1.6 Lite Edition).

    The Ethernet did not work at first, so I opened up AppleIntel8255x.kext and inside the info.plist I added the 0x27dc8086 value under IOPCIMatch (Got this from doing some research). After that I deleted my Extensions.mkext file and rebooted with the -f option.

    To my surprise, the Ethernet worked. After messing with safari for a while, I decided to reboot again and see if it stayed. After the reboot, my Ethernet failed. It shows up, but says it's not connected. I deleted my Extensions.mkext and rebooted with -f. It worked again.

    This time I rebooted without deleting the Extensions.mkext and with the -f option (Unlike the previous time I got it working and rebooted, in which I did not set any options).

    Basically what I'm saying is that it only works for ONE session and I have to delete the Extensions.mkext file in the session before and reboot with -f to get it running for the next time I boot it.

    Here's the configuration I used and a whole bunch of my PC's Specs. Let me know if you need something else:

    Thanks in advance for any help you can supply.

    iDeneb Main System
    iDeneb OSx86 Components 10.5.8 Ready
    -Bootloader
    --Chameleon v1.0.12
    -Kernel
    --9.8.0 Kernel Vanilla
    -iDeneb x86 Essential Packages
    --AppleDecrypt
    --AppleSMBIOS Drivers
    ---AppleSMBIOS Enablers
    ----AppleSMBIOSEFI
    --Disabler
    --DSDT Patcher
    --TimeMachine fix
    --OpenHaltRestart
    --AboutThisMac Fix
    --SystemProfiler Fix
    -Drivers
    --Chipset
    ---AHCI SATA/IDE
    --Video
    ---NVidia
    ----NVidia Enablers
    -----NVKush
    Cleanup










    Last edited by Pyr0Byt3; 08-30-2009 at 09:33 PM.



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Been pinging away at it, but still no dice. There's gotta be someone out there with some kind of solution...

 

 

Similar Threads

  1. Asus M2N-E Ethernet problem, help me witch ethernet drivers
    By Saulea in forum Genuine Mac Support
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2011, 08:37 AM
  2. Create Ethernet Bridge / Share Ethernet Connection with Wifi
    By bake7221 in forum AppleTV 2 (iOS based)
    Replies: 0
    Last Post: 06-21-2011, 06:14 AM
  3. Help with ethernet issues on a new 10.6 install?
    By 9webster in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 4
    Last Post: 02-21-2010, 04:49 AM
  4. Gateway GM5457E - iATKOS 5i Install Help
    By Pyr0Byt3 in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 02-25-2009, 06:11 PM
  5. P5NSLI - Ethernet Issues
    By Vme in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-25-2008, 01:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 06:54 PM.
twitter, follow us!