Results 1 to 7 of 7
Discuss Ethernet Card not working all the time?!? at the Installation - Hackint0sh.org; For some reason my ethernet keeps flaking out on me? I've had this ethernet installed ...
  1. #1
    Vme
    Vme is offline
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Ethernet Card not working all the time?!?

    For some reason my ethernet keeps flaking out on me? I've had this ethernet installed for quite some time and I really had any issues until I did a reinstall? When I copy files over the network, it just craps out and stops copying and i have to reboot?

    Any ideas would be greatly appreciated. I downloaded the skge.zip file using OSx86 tools, but that didn't seem to fix the problem?


    Output from my LSPCI:
    Last login: Mon Dec 22 10:47:41 on console
    leopard:~ krogers$ lspci
    00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation Unknown device 0070 (rev c1)
    00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 007f (rev a1)
    00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 0075 (rev a1)
    00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 006f (rev a1)
    00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 00b4 (rev a1)
    00:01.0 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 0076 (rev a1)
    00:01.1 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 0078 (rev a1)
    00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 0079 (rev a1)
    00:01.3 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 007a (rev a1)
    00:01.4 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 007b (rev a1)
    00:01.5 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 007c (rev a1)
    00:01.6 RAM memory: nVidia Corporation Unknown device 007d (rev a1)
    00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 007e (rev a2)
    00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 007e (rev a2)
    00:05.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 007e (rev a2)
    00:06.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 007e (rev a2)
    00:07.0 PCI bridge: nVidia Corporation Unknown device 007e (rev a2)
    00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
    00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a2)
    00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a2)
    00:0a.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Memory Controller 0 (rev a2)
    00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a2)
    00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a2)
    00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev a1)
    00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
    00:0f.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
    00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
    00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
    01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GT] (rev a1)
    06:0c.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 13)

    Output from my DMESG:
    leopard:~ krogers$ sudo dmesg
    Password:
    g fails
    pci10de,7f: family specific matching fails
    pci10de,70: family specific matching fails
    HUB0: family specific matching fails
    XVR3: family specific matching fails
    XVR4: family specific matching fails
    SAT2: family specific matching fails
    IDE0: family specific matching fails
    MIP4: family specific matching fails
    XVR0: family specific matching fails
    XVR1: family specific matching fails
    XVR2: family specific matching fails
    SMB0: family specific matching fails
    USB0: family specific matching fails
    USB2: family specific matching fails
    pci10de,272: family specific matching fails
    pci10de,270: family specific matching fails
    pci10de,7d: family specific matching fails
    pci10de,7c: family specific matching fails
    pci10de,7a: family specific matching fails
    pci10de,79: family specific matching fails
    pci10de,78: family specific matching fails
    pci10de,76: family specific matching fails
    pci10de,b4: family specific matching fails
    pci10de,6f: family specific matching fails
    pci10de,7f: family specific matching fails
    pci10de,70: family specific matching fails
    HUB0: family specific matching fails
    SAT1: family specific matching fails
    VT86: family specific matching fails
    pci10de,7b: family specific matching fails
    HUB0: family specific matching fails
    SAT1: family specific matching fails
    SAT2: family specific matching fails
    IDE0: family specific matching fails
    MIP4: family specific matching fails
    XVR0: family specific matching fails
    display: family specific matching fails
    XVR1: family specific matching fails
    XVR2: family specific matching fails
    XVR3: family specific matching fails
    XVR4: family specific matching fails
    SMB0: family specific matching fails
    VT86: family specific matching fails
    USB0: family specific matching fails
    USB2: family specific matching fails
    AZAD: family specific matching fails
    pci10de,272: family specific matching fails
    pci10de,270: family specific matching fails
    pci10de,7d: family specific matching fails
    pci10de,7c: family specific matching fails
    pci10de,7b: family specific matching fails
    pci10de,7a: family specific matching fails
    pci10de,79: family specific matching fails
    pci10de,78: family specific matching fails
    pci10de,76: family specific matching fails
    pci10de,b4: family specific matching fails
    pci10de,6f: family specific matching fails
    pci10de,7f: family specific matching fails
    pci10de,70: family specific matching fails
    Matching service count = 1
    skgeosx::probe(ethernet)
    skgeosx::start(ethernet) <1>
    skgeosx: SKGE for OSx86 v0.2e ---- M.Musashi (c)2007
    skgeosx: VendorID:11ab DeviceID:4320 Rev:13
    skgeosx: board is Yukon-Lite
    skgeosx: registerWithPolicyMaker
    skgeosx: setPowerState state 1
    skgeosx: board is built-in
    Apple16X50ACPI1: Identified Serial Port on ACPI Device=UAR1
    Apple16X50UARTSync1: Detected 16550AF/C/CF FIFO=16 MaxBaud=115200
    NVDANV40HAL loaded and registered.
    AZAD: family specific matching fails
    NVDANV50HAL loaded and registered.
    AZAD: family specific matching fails
    AZAD: family specific matching fails
    display: family specific matching fails
    NVDA::probe(display)
    ------------------------------
    NVKush: By DiaboliK
    NVKush: GeForce 7600 GT Detected
    NVkush: a DiaboliK Joint
    ------------------------------
    NVDA::start(display) <1>
    NVDA::start(display) <1> failed
    AZAD: family specific matching fails
    display: family specific matching fails
    AZAD: family specific matching fails
    ALCinject: Starting.
    ALCinject: Setting built-in=<data not shown>
    ALCinject: Setting layout-id=<data not shown>
    ALCinject: Setting PinConfigurations=<data not shown>
    AZAD: family specific matching fails
    dsmos: Initializing...
    dsmos: Hook and decryption contexts set!
    dsmos: Starting...
    skgeosx: Ethernet address 00:18:f3:9f:e7:36
    skgeosx: Enabled!
    skgeosx: setMulticastMode on
    skgeosx: setMulticastMode off
    skgeosx: link speed now 100 Mbps, full duplex.
    skgeosx: setMulticastMode on
    LSPCIUserClient: Client successfully started.
    LSPCIUserClient: Client successfully closed
    LSPCIUserClient: Client successfully started.
    LSPCIUserClient: Client successfully closed
    LSPCIUserClient: Client successfully started.
    LSPCIUserClient: Client successfully closed
    leopard:~ krogers$



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    And We have to guess whats your LAN Chipset rite?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Vme
    Vme is offline
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Onboard LAN
    LAN Chipset Marvell 88E8001
    Max LAN Speed 10/100/1000Mbps

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Try installing this: Marvell 88E8001
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Vme
    Vme is offline
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    So far its working but I keep getting these message and doing xfers on the LAN are extremely slow. Thanks, let me know if there is something else i need to change?

    skgeosx ERR: handleRxInterrupt() - err code: 1
    skgeosx ERR: handleRxInterrupt() - err code: 1
    skgeosx ERR: handleRxInterrupt() - err code: 1
    skgeosx ERR: handleRxInterrupt() - err code: 1
    skgeosx ERR: handleRxInterrupt() - err code: 1
    skgeosx ERR: handleRxInterrupt() - err code: 1


  6. #6
    Vme
    Vme is offline
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok, after transferring files for awhile this quit on me. I'm trying to basically move a file from one server to another and it quits on me. it will move small files but not anything of size. Also, once it quits I can't seem to get it back online without a reboot. But i don't know the OS X equivalent of /etc/init.d/networking restart?

  7. #7
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Im not really familiar with this kext, maybe some bugs, if it doesnt work for you, you will need to buy a new one to get better support
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

 

 

Similar Threads

  1. PCI Ethernet card
    By exiled in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 11-09-2011, 02:40 AM
  2. Externel wifi or ethernet card recommendation.
    By atv in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2011, 05:43 PM
  3. Help me With Ethernet Card - BCM 5785M ???
    By anhtuhu in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2009, 02:46 PM
  4. Ethernet not working with Jas Amd OS X
    By Nikobimbus in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 07-19-2009, 07:41 PM
  5. Ethernet card on my Asus P5KPL-CM motherboard
    By houstdark4life in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-30-2009, 09:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 06:52 AM.
twitter, follow us!