Results 1 to 2 of 2
Discuss DELL XPS M1330 with SSD at the Installation - Hackint0sh.org; Hi OS X experts, The XPS M1330 laptop is one of the most popular laptops ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question DELL XPS M1330 with SSD

    Hi OS X experts,

    The XPS M1330 laptop is one of the most popular laptops to find guides, reviews, solutions for installing different packages of OS X. Yet, I can't get to the installation wizard due to a kernel panic.

    From what I understood from googling, specially through InsanelyMac forums, this kind of panic ( ex. "IOAPIC Version 0x20 Vectors 0:23" ) can be of four causes:
    1) unsupported hardware
    2) unsuccessful ISO burn, bad DVD quality or corrupted ISO.
    3) Incorrect kernel switches on F8
    4) Incorrect BIOS settings

    1- unsupported hardware:
    From the guides and reviews, hunderds of people if not more successfully installed OS X on the M1330 with the same CPU, video card as mine.
    Here is my specs:
    XPS M1330, Intel Core 2 Duo T9300(2.5GHz, 800Mhz, 6M L2 Cache)
    4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
    128MB NVIDIA GeForce 8400M GS
    SAMSUNG RBX Series 128GB Solid State Drive
    Broadcom BetLink Fast Ethernet
    Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card
    Dell Truemobile 355 Bluetooth Module (2.0+EDR)
    DVD MATSHITA
    SegmTel High Definition Audio

    2- unsuccessful ISO burn, bad DVD quality or corrupted ISO:
    I downloaded through BitTorrent the following:
    Kalyway 10.5.2
    Leo4All v3 10.5.2
    iATKOS 5i
    iATKOS v7
    iPC 10.5.6. Universal PPF5 Final

    BitTorrent checks the files after downloading, I also checked the MD5 for each ISO and made sure they match with the attached MD5 file
    I tried different DVD brands, different machines to burn the ISO files I even tried to burn at 2x with verifying data after burn.

    3- Incorrect kernel switched on F8:
    I tried many combinations of the following
    -v
    -x
    -s
    -f
    mach_970
    toh
    cpus=1
    paltform=ACPI|XPC86
    busratio=20

    4- Incorrect BIOS settings:
    On my DELL XPS M1330 I have A15 Bios, I tried the following options:
    Integrated NIC - OFF
    Media Card and 1394 - OFF
    SATA Operations - ATA
    Flash Cash Module - OFF
    CPU XD supoort - Enabled (Default)
    Multi Core Support - OFF
    Dynamic Acceleration- OFF
    SpeedStep Enable - OFF
    Virtualization - OFF
    Internal Bluetooth - OFF
    Internal Wi-Fi - OFF
    Internal Cellular - OFF (I don't have WWAN card)

    I tried to play with the above options, turn some on and some off.

    Result:
    I get stuck at the begining of boot process before the installation wizard starts with:
    a) IOAPIC Version 0x20 Vectors 0:23
    b) panic(cpu 0 caller...ACPI AcpiOdFree"@...

    Any Help is appreciated.

    Thanks,
    Roy



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

 

 

Similar Threads

  1. dell xps m1330
    By banric in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-12-2010, 12:06 AM
  2. Need Help Dell XPS M1330
    By tesh20 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 08-30-2010, 07:51 AM
  3. Help me with SL install on DELL M1330
    By ferrari_man in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2010, 03:01 PM
  4. Please Help with Dell M1330
    By markdjr in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-15-2009, 12:07 PM
  5. i have a dell m1330. can anyone get me the drivers for mac?
    By pay--and-display in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 04-15-2008, 12:02 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 11:45 AM.
twitter, follow us!