Results 1 to 3 of 3
Discuss boot issue at the Installation - Hackint0sh.org; so i installed iatkos on the advise in another thread onto my pc installation went ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default boot issue

    so i installed iatkos on the advise in another thread onto my pc installation went fine now when i restart i get to the chameleon screen where it says press any key for settings or something similar, i tried leaving it and it just rebooted endlessly, when i tried using the cpus=1 -x -v it started to boot and was clearly going through some files then abruptly shuts off. here are my system specs

    Computer
    Model : HP Pavilion 05 DA150A-ABU 743
    Workgroup : WORKGROUP

    Processor
    Model : Intel� Pentium� 4 CPU 2.80GHz
    Speed : 2.8GHz
    Cores per Processor : 1 Unit(s)
    Threads per Core : 1 Unit(s)
    Integrated Data Cache : 8kB, Synchronous, Write-Thru, 4-way, 64 byte line size, 2 lines per sector
    L2 On-board Cache : 512kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 lines per sector

    Computer
    Mainboard : HP HP System Board
    BIOS : Phoenix Technologies, LTD VG31310 08/23/2002
    Bus(es) : ISA X-Bus AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
    Multi-Processor (MP) Support : No
    Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
    Total Memory : 1GB DDR

    Chipset
    Model : FIC 82845G/GL/GV Brookdale Host-Hub Interface Bridge (A1)
    Front Side Bus Speed : 4x 133MHz (532MHz)
    Total Memory : 1GB DDR
    Memory Bus Speed : 2x 177MHz (354MHz)

    Memory Module(s)
    Memory Module : 64MX64U-40C 512MB DDR PC3200U DDR-200 (3-3-3-8 2-11-0-0)
    Memory Module : Micron 16VDDT6464AG-265C4 512MB DDR PC2100U DDR-133 (2.5-3-3-6 2-9-0-0)

    Video System
    Video Adapter : NVIDIA GeForce FX 5600XT (Microsoft Corporation) (PS2.0, VS2.0 234MHz, 128MB DDR 2x334MHz, AGP 3.00)
    Video Adapter : NVIDIA GeForce FX 5600XT (Microsoft Corporation) (PS2.0, VS2.0 234MHz, 128MB DDR 2x334MHz, AGP 3.00)

    Storage Devices
    Hitachi HDS721616PLAT80 (160GB, ATA133, 3.5", 7200rpm, 7MB Cache) : 149GB (C) (D)
    SanDisk Cruzer 2GB (USB) : 2GB (I)
    TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612 (ATA33, DVD-R, CD-R, 512kB Cache) : 292MB (E
    PIONEER DVD-RW DVR-105 (ATA33, DVD-RW, CD-RW, 64kB Cache) : N/A (F)
    SanDisk Cruzer (USB, CD-R) : 64MB (G)

    Logical Storage Devices
    Hard Disk (C) : 51GB (NTFS) @ Hitachi HDS721616PLAT80 (160GB, ATA133, 3.5", 7200rpm, 7MB Cache)
    Hard Disk (D) : N/A @ Hitachi HDS721616PLAT80 (160GB, ATA133, 3.5", 7200rpm, 7MB Cache)
    E-MU (E) : 291MB (CDFS) @ TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612 (ATA33, DVD-R, CD-R, 512kB Cache)
    Optical Drive (F) : N/A @ PIONEER DVD-RW DVR-105 (ATA33, DVD-RW, CD-RW, 64kB Cache)
    3.5" 1.44MB (A) : N/A
    U3 System (G) : 6MB (CDFS) @ SanDisk Cruzer (USB, CD-R)
    Removable Drive (I) : 2GB (FAT) @ SanDisk Cruzer 2GB (USB)

    Peripherals
    LPC Hub Controller 1 : Intel 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge
    LPC Legacy Controller 1 : SMSC LPC47M15x/192/997
    Audio Device : Creative Labs E-MU E-DSP Audio Processor
    Serial Port(s) : 1
    Parallel Port(s) : 1
    Disk Controller : FIC 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) UltraATA/100 EIDE Controller
    USB Controller 1 : FIC 82801DB/DBL USB UHCI Controller #1 (ICH4/ICH4-L A1)
    USB Controller 2 : FIC 82801DB/DBL USB UHCI Controller #2 (ICH4/ICH4-L A1)
    USB Controller 3 : FIC 82801DB/DBL USB UHCI Controller #3 (ICH4/ICH4-L A1)
    USB Controller 4 : FIC 82801DB/DBL USB 2.0 EHCI Controller (ICH4/ICH4-L A1)
    SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

    Network Services
    Network Adapter : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC - Packet Scheduler Miniport
    Network Adapter : Wireless Network 300N USB dongle WL-302 - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 65Mbps)

    Power Management
    Mains (AC) Line Status : On-Line

    Operating System
    Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)
    Platform Compliance : x86

    if there is any reason you can see why this wouldnt work id be interested
    maybe i should try an older distro but am unsure as to which one. i have been searchin so please dont dismiss this as lazyness. would be great if i could get it going



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Did you remember to Flash the BIOS with the mod provided, and did you remember to edit your BIOS settings? My computer did the EXACT same thing until I remembered that I hadn't done that step.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    haha no i didnt realise i needed to but i will look up now and sort it out
    watch this space i expect there may be more questions

 

 

Similar Threads

  1. Dual boot XP SL on mini10v boot issue
    By ramyaniv in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 09-25-2009, 11:22 AM
  2. boot issue
    By nsdemon in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 09-16-2009, 06:22 AM
  3. Issue on boot
    By fenixnr in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 3
    Last Post: 09-15-2008, 03:12 PM
  4. iPhone boot issue
    By maciphone8 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2008, 06:18 AM
  5. Boot issue
    By wireless in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-2007, 04:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 11:43 AM.
twitter, follow us!