Results 1 to 8 of 8
Discuss Biostar TP43D2-A7 motherboard? at the Installation - Hackint0sh.org; Has anyone installed OSX86 on a Biostar TP43D2-A7 motherboard? Chipset: Intel P43 / ICH10 Super ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Biostar TP43D2-A7 motherboard?

    Has anyone installed OSX86 on a Biostar TP43D2-A7 motherboard?

    Chipset: Intel P43 / ICH10
    Super I/O: ITE 8718F
    LAN: Realtek 8111C
    Sound: ALC662

    Kind Regards,
    /*Raj*/



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Thumbs up

    someone installed it using iPC 10.5.6 (HCL 10.5.7 - OSx86), and i'm currently installing it using iAtkos v7.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Exclamation Q8200

    so far, with the quad core Q8200, it crashes like the dickens!!! i have edited the DSDT, which helps when it wants to work, but it doesn't always want to work. i think its more of a problem with the audio or nvidia video kexts (nvs 290 PCIe) causing the crashes, but not yet sure.

    anyone else running a similar setup?

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Lightbulb Update

    OK, did a LOT of research, tweaked the BIOS settings, and voila! With iATKOS v7 10.5.7, everything but audio works including the vanilla kernel. Not too concerned with the audio right now because I know how to fix it, just wanted to get 10.5.7 running stable on all 4 cores. Once I got the BIOS settings correct and figured out what options to choose in the iATKOS setup, it was very easy. No crashes after 2 - 3 days.

    Used the nvinject 0.2.1 from the iATKOS package and it works flawlessly with the NVS 290 - dual monitors, 1400x1050, QE/CI hardware supported. Also, did the DSDT patch and no longer have to type cpus=1 to boot, and all 4 cores are showing in Activity Monitor.

    I even discovered by accident last night that the deep sleep works properly - I thought the computer had crashed and turned itself off. But hitting the power button brought the desktop back almost instantly - imagine my surprise!

    Once I get home from work and finish my 'chores', i'll post a guide so that other users with this board can get Leo running.
    Last edited by slaughter111; 07-31-2009 at 11:27 PM.

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Still waiting

    Dude your taking really long 2 finish your chores haha
    I've being trying to install iatkos on my pc with the same board as you 4 ages now
    Ive tried v5 nd v7
    Ive reaserchhed edited bios but as soon as it 'sucesfully intalls iatkos' and restarts it throws an error
    Can you PLEASE help me out!
    Im still new at this kinda stuff and ie been working lyk 2 days strait


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by slaughter111 View Post
    someone installed it using iPC 10.5.6 (HCL 10.5.7 - OSx86), and i'm currently installing it using iAtkos v7.
    Hi Guys!

    I was the one who wrote it on the wiki..but unfortunately some dude erased my post! Maybe a genuine wiki cleanup or some dude did it accidentally.

    Anyway, I'm running iPC with updates to 10.5.8. I've a spare HD to try Snow Leo this week. I'll put it up on the wiki if successful. Wish me luck!
    Last edited by Xanadu12; 02-01-2010 at 03:54 AM.

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by slaughter111 View Post
    OK, did a LOT of research, tweaked the BIOS settings, and voila! With iATKOS v7 10.5.7, everything but audio works including the vanilla kernel. Not too concerned with the audio right now because I know how to fix it, just wanted to get 10.5.7 running stable on all 4 cores. Once I got the BIOS settings correct and figured out what options to choose in the iATKOS setup, it was very easy. No crashes after 2 - 3 days.

    Used the nvinject 0.2.1 from the iATKOS package and it works flawlessly with the NVS 290 - dual monitors, 1400x1050, QE/CI hardware supported. Also, did the DSDT patch and no longer have to type cpus=1 to boot, and all 4 cores are showing in Activity Monitor.

    I even discovered by accident last night that the deep sleep works properly - I thought the computer had crashed and turned itself off. But hitting the power button brought the desktop back almost instantly - imagine my surprise!

    Once I get home from work and finish my 'chores', i'll post a guide so that other users with this board can get Leo running.
    I have tried iATKOS but with no success - cpu related? (I'm using Core 2 Duo 2.66GHz E7300). But iPC 10.5.6 distro works fine for me...can reach the GUI screen where I can choose which kexts to install. For those who are still struggling, try NVEnabler 0.1 - it works for me.

    slaughter111, can you share your BIOS tweaks? Thanks!
    Last edited by Xanadu12; 02-01-2010 at 03:56 AM.

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Guys,

    does someone have a working DSDT for this board?
    I tried to get mine modified but wasn't successfull completely.
    i patched sound, HPET, speedstep (cpu is E5200) and RTC.
    OSX 10.6.4 is running but speedstep is not working as expected (either always low speed or always high). Sound doesn't work. Sleep doesn't work.

    Any suggestions?

    Thx M.

 

 

Similar Threads

  1. Anybody Tell Me How To Install Mac On Biostar G31D-M7
    By krishna03krish in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2012, 12:04 PM
  2. HOW TO: Biostar G31-M7 TE
    By sinanziric in forum Tutorials
    Replies: 6
    Last Post: 08-17-2011, 04:43 PM
  3. biostar motherboard compatibility?
    By danieljc in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2011, 06:06 AM
  4. Installing Snow Leopard on Biostar TP43D2-A7
    By Arved Kneibusch in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-01-2010, 04:16 AM
  5. Biostar TForce TF570SLI
    By Sent from my iPhone in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 11-26-2008, 01:54 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:31 PM.
twitter, follow us!