Results 1 to 3 of 3
Discuss ATI Radeon 9600 AP, 128 MB: OGL, CI, QE supported? at the Installation - Hackint0sh.org; Hi folks, I am a Hacintosh newby and I am happy to anounce that I ...
  1. #1
    Newbie Array ApolloMac's Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default ATI Radeon 9600 AP, 128 MB: OGL, CI, QE supported?

    Hi folks,

    I am a Hacintosh newby and I am happy to anounce that I succeeded in installing a distribution on my PC, details
    at the end for the ones who want to read the details about the setup and the procedure I use.

    Though, I have a problem with my graphic card I believe:
    I have installed NATIT, Callisto b008 (with all the little changes reg. device id, EDID as in the installation guide)

    kextstat shows me that Osx86 loads ATIRadeon9700 kext, thus I also updated that info.plist so it refers to CallistoFB.

    I can enable CI via OSXtools, but QE is not available at all.
    Though I read in many treads my card is supposed to support QE.

    Also the system profiler states under Display / Monitor that
    QE is not supported and that my graphic card is using SW acceleration. Also It mentions my card being a PCI card.

    When installing AGPGart kext it'll become AGP but it will disable CI after restart and when I try to enable it again,
    I get a black screen after restart.

    Can anyone give me a hint, what I am doing wrong, or if my system might not support QE, and if so why?

    One more thought I had, can the Monitor also be the cause of QE not being supported?

    Am I right when saying that due to QE not being active, the Leopard DVD player, Leopard Chess game and DIVx Player do crash?

    A last issue, is it correct that Promise Fasttrack 378 Raid Chipset is not supported at all? No way to trick around with device id's in some info.plist of some kext dealing with this? If yes, which ones would that be?

    Thanx for all possible answers
    -----------------------------------------------------------------
    The set up I have:
    PC HW:
    P4C800DE
    Intel(R) Pentium 4 Prescott with Hyperthreading 3.00 GHz
    4GB RAM
    AC97 onboard Soundprocessor
    Promise Fastrack 378 RAID
    2 IEEE 1394 Firewire connections
    ATI Radeon 9600 128MB
    PS/2 connected Keyboard and Mouse
    Creative Audigy Soundcard
    USB Soundcard Aureon 5,1
    Logitech Quickcam
    USB Hub for device connections
    USB multicard reader from Revoltec
    SATA and IDE and Promise RAID 378 HDD's connected
    Monitor: Belinea 101910 (LCD) connected via DVI

    Installation Medium: DVD+R Double Layer with 'iPC OSx86 10.5.6 Universal PPF5 (Final).iso'
    (Single Layer would be fine too, didn't have one at my disposal)
    MAC OSx partition allocated by Windows partitioning program
    at a size of 19061MB, will be needed to add kext extensions
    and program add ons later, in unformatted shape and named 'Leopard'
    After boot with iPC OSx86 DVD, select Disk utilities and ERASE
    partition named 'Leopard' as HFS+ journaled, non case sensistive
    IMPORTANT: DO NOT USE HFS+ journaled, case sensistive!!!
    Does NOT BOOT with EFI bootloader, or any Chameleon bootloader!!!
    (Boot1: Error)
    Custom Installation Parameters: (only selected items are mentioned, not mentioned items are unselected.)
    - iPC OSx86 Base System
    - Kernel: 9.5.0 Voodoo
    - Drivers:
    * Legacy Timer Machine Fix
    * Video: NATIT
    * Chipset: Intel ICHx SATA Chipset
    * Audio: AC97
    * Ethernet: Intel 82566 MM/DC (yes I kow, it is not the Intel 8254EI one, but this one works at least!)
    * USB Drivers: Patched USB Drivers
    - Fixes and Patches:
    * Firewire Mount Fix
    * IOUSB MassStorage Fix
    * SATA Drive Icon Fix (New)
    * IOPCMCIAFamily.kext
    * Finder 10.5.5
    * SeatBelt.kext 10.5.5
    * UUID ErrorFix
    * CarbonLib Fix
    * USB MountFix
    * Verbose Mode
    - PS/2 Device Support
    * PS/2 Keyboard
    * PS/2 Mouse
    - DSDT Patches
    * Patch DSDT
    - Applications
    * All but: Marwin's AMD Utility
    NTFS 3-G + MacFUSE (unstable on iPC OSX86 10.5.6!!!, creating corruptions on NTFS volumes at writes)

    After installation completed, boot from HDD and press <F8> as soon as bootloader appears.
    At the boot pronpt type -f <enter> (you'll see a lot of rubish hunting down the screen, don't worry, gets
    clear a minute or so later)
    After successful boot, Leopard starts up for first registration.
    When finished, load following kexts and packages:
    - install:
    * IOPCMCIAFamily.kext
    * IONetworkingFamily.kext
    * SMBIOSEnabler.kxt
    * Callisto.kext (I used version b008_adapted, - with changed "CallistoUseAltPLLMethod" to Yes in Info.Plist)
    * CallistoHAL.kext (I used version b008_adapted)
    - reboot
    - Look in your /System/Library/Extensions folder for ATIRadeon9700GA.plugin/ and ATIRadeonGA.plugin/
    Edit its Info.plist, under IOProviderClass key change IONDRVFramebuffer to CallistoFB
    - install:
    * NTFS-3G_2009.4.4-catacombae.dmg (will be installed later ???)
    !!! After installation and reboot, open 'System Preferences' then 'NTFS-3G'.
    !!! Uncheck option 'file system catching enabled' - which increases stability
    - install:
    * QuartzSimple.dmg
    - To disable BeamSync (a speed improvement for systems with LCD monitors) use QuartzSimple or type in Terminal:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.windowserver Compositor -dict deferredUpdates 0
    * Creative_Audigy_kXAudioDriver-1.2b1.dmg
    * Logitech_QuickCam_Chat_macam_0_9_2.dmg
    -----------------------------------------------------------------



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have a Radeon 9600 that I am trying to get to work right if you have any suggestions? I have video but it is mirroring on both displays and I cant figure out what I need to do to get it to load the 9600 kext so that it will let me use both displays???

    Sorry I don't have an answer for your issue.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default ATI Radeon 9600XT

    Hi, I have a similar rig -
    Intel Pentium 4 2.8GHz with HT
    Gigabyte 8IPE 1000 Pro2 motherboard
    ATI Radeon 9600xt 256Mb graphics card.

    I managed to install, OSX86 10.5.6 but having trouble with getting video card drivers to work. At the moment I have basic resolution of 1024x786 with no hardware acceleration.
    I used the Natit driver. Did you eventually manage to get QE/CI to work?

 

 

Similar Threads

  1. Is the ATI Mobility Radeon HD 5470 Supported?
    By Shikoku in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 07-26-2010, 06:39 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 06-22-2009, 05:46 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 04-22-2009, 05:22 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 06-02-2008, 02:13 PM
  5. problem with radeon 9600 pro and radeon x800 xt
    By mick ash in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 05-30-2008, 10:42 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:46 AM.
twitter, follow us!