Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Discuss System Issues at the Hardware - Hackint0sh.org; Hey everyone - I just wanted to say thanks for all the previous help that ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question System Issues

    Hey everyone - I just wanted to say thanks for all the previous help that has been given to me via everyones posts. I must say this page is a great colaborative effort to save some cash on a hackintosh!

    So here is my question, I built my wife a Mac, here are the specs:

    Core 2 Quad CPU (2.8GHz)
    2GB x 4 RAM
    P5k-VM mobo
    PNY 8800GT 512 Video.

    I am having some issues with sound and video. She does alot of photoshop work and the system runs GREAT.. All day long nice and stable with no issues. BUT if she tries to load a relativly intense (diablo 3 or some other stupid games) the screen goes blank.. I can hear the game running but she looses video. If she tries to change the screen res, the screen goes blue..
    Any idea on better/more capable video drivers?

    ALSO - The onboard sound works but is constantly breaking up - almost like the audio jack has a bad connection.. Crackles and pops... Any idea?

    Thanks again for your time everyone - I know the forum gets a lot of questions like this and I did search but didnt feel anything was directly related to the issues I was having. Thanks.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Also - would flashing the video card help? I have been reading a lot of threads about EFI firmware for the cards - but I havenít been able to find a definitive answer.

  3. #3
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    To get better video go here, dont need to flash it, diablo 3? @.o

    Whats your audio chipset?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I believe I used NVinstaller v.52 originally... Going to give it a try again later to check what ver I have installed.

  5. #5
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    After installation, add it in efi studio too k?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by icchansan View Post
    After installation, add it in efi studio too k?
    I am sorry - but I am not sure what you mean - would you mind explaining further? Thank you.

  7. #7
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Download EFI Studio

    This will work in EFI String for VIDEO , Network, Audio
    use Latest EFI Studio ,Select Devices and Click Wrtie to com.apple.boot.plist will add Automatically for you. Now you can even install EFI on destination Drive by this

    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ugh - I followed the instructions, restarted and the system now only boots to a blue screen... I tried the -v option at boot but no go. I know its at a logon screen because if I type my password and hit enter it logs on. (I dont get any video - I just hear it in the back ground...) HELP!!!

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ignore me... fixed it, changed VGA ports on the video card (the cable the monitor is connected to) and im good..

  10. #10
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    LOL so problem solved?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 03-30-2011, 11:20 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 03-30-2011, 10:40 PM
  3. Asus Rampage/System Profiler Issues
    By macguy4u in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 03-24-2010, 02:01 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-01-2009, 08:10 PM
  5. Issues with Mac 10.5.6 on AMD system
    By ComaWhite in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 05-24-2009, 06:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:54 AM.
twitter, follow us!