Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
Discuss P55 + GTX 260 risky? at the Hardware - Hackint0sh.org; Hey I'm about to buy a new PC and I wonder if this is a ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default P55 + GTX 260 risky?

    Hey

    I'm about to buy a new PC and I wonder if this is a risky combination for a osx86 build?

    Gigabyte GA-P55-UD3R
    Intel Core i5 750, 2.66GHz
    Gigabyte GeForce GTX 260+ OC 896MB //Is this card 10.6 only?

    And also, what is to prefer, 2 separate HDDs or 1 with 2 partitions for dual-booting with windows 7?

    Thanks in advance



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Not sure if it gonna work, they support core i7?

    if they do try with guide for a similar mobo
    [GUIDE] Retail OS X Install (10.5.8) on Gigabyte GA-EX58-UD5 (Core i7) Mobo - InsanelyMac Forum

    for video check netkas site ;D
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Yep, they support core i7. It's the new mainstream LGA 1156 socket.

    I've read that someone in s korea was able to successfully install osx retail on that mb! But i don't know if that's trustworthy.

    Thanks for the link!
    I cheked netkas site and I'm getting the feeling that maybe it's safer to go ATI 4870 or something similar?

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Eh you didnt buy yet? yeh i think 9800 GTX, 4850/4870 will be easier to install

    here more info about gtx 2xx
    netkas.org GTX 285 and MacOSX Leopard
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have the ga-p55-ud3 mobo and have not yet sucessfully installed macos..... may be something with the new socket?

    I anybody could give me som advice it would be epriciated


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by creepy View Post
    I have the ga-p55-ud3 mobo and have not yet sucessfully installed macos..... may be something with the new socket?

    I anybody could give me som advice it would be epriciated
    I'm currently watching 4 threads of people that are trying to get this motherboard to work properly. Some has been somewhat successful and some not. Which distros and methods did you use, and how far did you get?

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Ive tried iDeneb 1.6...

    chameleon 2 wont start and I get a smbios error......
    Ive read in another post that someone tried the "iAtkos"? 1.7 and can boot with the -v cpus=1 busratio=20 flag.

    This sounds promesing and I will try that.

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Any progress here?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I'll receive my i5 rig at monday! I'm still hopeful about getting this to work. But I guess that will change...

    Will report back about the progress.

  10. #10
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    This went way above expectations! On my first try with iAtkos v7 almost everything worked! LAN, Audio. Even my GTX 260 with *QE and CI* out of the box. And everything runs very smooth and it boots in seconds

    But ofc there are a few things that doesn't work as expected:
    I have to boot with -v cpus=1 busratio=20

    About This Mac result in a black screen and then back to desktop

    *Actually QE and CI is not confirmed but front row, screensaver & dashboard works flawlessly.

    After a while the sound gets crackles on playback. ALC888. Any ideas?

    And it seems like i have no font smooting coz there is no difference when i change that option. This is a big disappointment coz thats one of the reasons i love OSX, their way to render fonts. Maybe there is a fix for that?

    :::UPDATE:::
    If I boot with -v cpus=4 busratio=20 i get all the cores!
    Last edited by Armalite; 09-30-2009 at 02:54 PM. Reason: Update


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. [iphone 3g] 1600 mAH battery - risky?
    By Willem90 in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 08-23-2011, 01:02 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 01-28-2010, 05:20 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 12-09-2008, 07:20 PM
  4. 1.1.1 to 1.0.2 is it risky?
    By john0504 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 9
    Last Post: 10-04-2007, 06:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:27 PM.
twitter, follow us!