Results 1 to 7 of 7
Discuss Need Help on ALC888 & About This Mac Issues at the Hardware - Hackint0sh.org; Hi All I will start directly with Hardware Specification MB: GigaByte EP45T-UD3LR with the following ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question Need Help on ALC888 & About This Mac Issues

    Hi All

    I will start directly with Hardware Specification


    MB:
    GigaByte EP45T-UD3LR with the following On board
    PHP Code:
    North BridgeIntel P45 Express Chipset
    South Bridge
    Intel ICH10R
    Audio

    RealTek ALC888 CodecHDA,2/4/5.1/7.1 Channel
    Support 
    for S/PDIF in/out
    LAN
    RealTek 8111C (10/100/1000
    Processor:
    PHP Code:
    Intel Core 2 Quad Q6600,
    LGA7752.40 GHz8MB L2 Cache1066MHz FSB 
    Memory:
    PHP Code:
    Kingston  8GB 1333MHz
    VGA:
    PHP Code:
    Gigabyte 9500GT GPU 1GB GDDR2 128 bit (GV-N95TOC-1GI
    2 HDMID-subDVI-
    Hard Disk:
    PHP Code:
    one WD 640GB 7200 RPM for Leopard MAC 10.5 (RetailInstalled
    one SCSI 73GB 10000 RPM 
    for Windows XP 64bit Installed 
    steps that i have done to install Leopard 10.5

    1- i installed Leopard 10.5 using boot132 CD and it was .

    2- i installed driver for LAN RealTek 8111c it was .

    3- i Updated the system to 10.5.7 it was . ( still using boot132 to restart)

    4- installed Driver for GF 9500GT and its oky.

    5- i installed Charmeleon 2 for dual booting and it was , following this instruction which i believe it creates a folder and subfolders in the root

    called as follow
    PHP Code:
    /Extra/com.apple.Boot.plist
    /Extra/Extensions.mkext
    /Extra/Extensions/AHCIPortInjector.kext
    /Extra/Extensions/ATAPortInjector.kext
    /Extra/Extensions/OAHCIBlockStorageInjector.kext
    /Themes/"some other folders for themes" 
    6- i installed ALC888Audio.mpkg and AzaliaAudio.pkg and it creates folders with kext in the root as follow
    PHP Code:
    /ALCBackup/AppleAzaliaAudio.kext
    /ALCBackup/AppleHDA.kext

    /AzaliaBackup/ALCinject.kext
    /AzaliaBackup/AppleHDA.kext 
    but no lock for sound ( i think the miss in this step)

    The Questions

    1- how to fix ALC888 Audio, and make all 6 channels work?

    2- Wrong information about the Memory, and prpcessor while the memory is 1333Mhz it shows 667, how to fix that? to let Mac read the correct information and use the right resources (CPU, Memory) , and if i modify the "About This Mac" (using OSx86 ools) is that going to cerrect it?

    3- how to remove the ALC888Audio.mpkg and AzaliaAudio.pkg?

    thats all and need your help

    Best



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi all

    I fixed the sound in her



    but still the "About This Mac"

    Best

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    how did you fix it? I updated to 10.5.7 and lost my sound, tried updating the kext with osxtools but no luck

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    try with this for audio

    http://www.mediafire.com/file/rmobjy...888%20ICH9.zip

    And for about this mac, you can try to fix it with osx86 tools or getting the right AppleSMBIOS, theres a pack too for 10.5.7 to fix some issue, google it
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question Alc888

    Have you tried Azalia driver for ALC888,
    I found it on InsanleyMac forums...
    It's about 100kb...
    Worked for me..but I can only have 2 channel
    output....
    If you don't mind that use it...

    Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant. - InsanelyMac Forum


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mario.mac View Post
    Have you tried Azalia driver for ALC888,
    I found it on InsanleyMac forums...
    It's about 100kb...
    Worked for me..but I can only have 2 channel
    output....
    If you don't mind that use it...

    Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant. - InsanelyMac Forum
    Thank you mario.mac for your help i have tried that one did not work

    Quote Originally Posted by icchansan View Post
    try with this for audio

    http://www.mediafire.com/file/rmobjy...888%20ICH9.zip

    And for about this mac, you can try to fix it with osx86 tools or getting the right AppleSMBIOS, theres a pack too for 10.5.7 to fix some issue, google it
    icchansan thanks
    but my AL888 ICH10 6 channels and the one you recommended is ALC88 ICH09
    is it going to work?
    and i found kext from Insanelymac web site but i can not down load the file even when i am loged in ( i can not write or search on that site) i dont know why.
    if you have any other link which the file can be downloaded.

    the link is here

    Quote Originally Posted by ckanoab View Post
    how did you fix it? I updated to 10.5.7 and lost my sound, tried updating the kext with osxtools but no luck
    hi ckanoab, just follow the link below

    best

  7. #7
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Did you even try with mine?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

 

 

Similar Threads

  1. ALC888:sound problem
    By anti-conformiste in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2010, 09:27 PM
  2. ATI 4830 & ALC888 issues
    By qhgary in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 05-25-2010, 06:49 AM
  3. Onboard ALC888 in 10.5.7
    By deesto in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2009, 05:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:51 AM.
twitter, follow us!