Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
Discuss iatkos & ideneb install problem at the Hardware - Hackint0sh.org; i have a computer with motherboard asus m2n68 se-am processor: amd athlon II x2 245 ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question iatkos & ideneb install problem

    i have a computer with motherboard asus m2n68 se-am
    processor: amd athlon II x2 245 2.9 ghz
    ram: 2gb 800 mhz kingston
    video card: onboard nvidia geForce 7025 gt
    hdd: 2x ATA 160 gb total
    the problem is that when i want to install mac os x it says that "root device not found" and after that says "Still waiting for root device". could anyone tell me if it is hdd problem or any other kind of problem?
    regards



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi,
    Yes it is problem, alright, how about both (kind of).
    Is your computer a desktop or laptop?

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    its a desktop computer and its a good one not the best but not the worst either. windows 7 works great in this computer. i installed iatkos v7 in a computer amd athlon 3500+ single processor 3 gb ram but that computer has sata hdd so i thought that in this computer would be the hdd problem coz it is ata or ide im not sure which is the right word but all i wanted to know is that mac works with sata hdd or with ide hdd too??

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi,
    OSX can be installed to work with both SATA and IDE drives. Perhaps, it will be better if you can post your motherboards model, chipsets, cpu.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i already wrote computer's model but im writing it again
    processor: amd athlon II x2 245 2.9 ghz
    ram: 2gb 800 mhz kingston
    video card: onboard nvidia geForce 7025 gt
    hdd: 2x ATA 160 gb total
    chipset: nvidia nForce 630a
    this computer can run mac os x but when i start the mac cd at verbose more it doesnt recocnise hdd it says that "Still waiting for root" and it doesnt starts the installation


  6. #6
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by bardhi232 View Post
    i already wrote computer's model but im writing it again
    processor: amd athlon II x2 245 2.9 ghz
    ram: 2gb 800 mhz kingston
    video card: onboard nvidia geForce 7025 gt
    hdd: 2x ATA 160 gb total
    chipset: nvidia nForce 630a
    this computer can run mac os x but when i start the mac cd at verbose more it doesnt recocnise hdd it says that "Still waiting for root" and it doesnt starts the installation
    Hi,
    Thanks for posting your CHIPSETs number. There are reasons why I ask for information on chipsets and whether it a desktop or laptop.
    Look at your board model M2N68, I can tell that is a AM2 AMD socket (that is the first 2 letters), and the N means that you have a Nvidia nForce, just don't know what series.
    Back to your problem, that "wait...." error means that your SATA/PATA controller is not compatible with OSX, and it can not find your hard drive.
    NForce 73 series and later is fully AHCI, earlier version may not, hence the error in some case, but there are few workaround methods.
    Look into your BIOS settings first to see if there is provision for changing SATA to AHCI instead of IDE, if yes then that is good news. OSX works with AHCI.
    If not, there is one remedy. Use IDE DVD drive, set as master with the very end connector of the 80 pin cable. Your hard drive (IDE, right?) is set as slave with the middle connector. You can temporarily remove the unused hard drive during installation to make thing simple (you have 2 hard drives, correct?).
    There is other solution as well but I need to do some research. This method works BEST if you have a SATA hard drive and a IDE DVD.
    IMO, Ideneb 1.6 Lite Edition easier to work with these things.
    Recommend boot options:
    -x -v cpus=1 busratio=20 (or you can put the last two in one by one to see if it helps in case you're stuck).
    Good luck,
    Regards,

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    thank you very much. the way that u told me it worked but can i replace my ide dvd rom with my sata dvd rom after install mac??

  8. #8
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by bardhi232 View Post
    thank you very much. the way that u told me it worked but can i replace my ide dvd rom with my sata dvd rom after install mac??
    Hi,
    So does it work out for you with that method?
    During install, make sure you select your chipsets driver, nForce series. And yes, after you get into OSX with all correct driver, you can use your SATA DVD or whatever you wish.
    Let me know how it goes.
    Regards,

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    thank you in advance again and as soon as i will try it i will tell you how did it go, but i cannot for the moment coz i have to study for some important exams and i cannot stay full time in computer. Thank You in advance again.
    Regards

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I still have a problem with installing mac os x. After installation i cannot boot into the system. It says : boot(hd0,0) testing, boot(hd0,0) testing, boot error. I tried to install chameleon v2 from mac install cd but still it doesnt work.Can you please tell me anything about this???


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 12-17-2009, 03:50 PM
  2. iDeneb 10.5.6 on AMD, install problem
    By holikfan in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 04-18-2009, 06:13 AM
  3. Ideneb install problem.
    By infrinous19 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-17-2009, 01:37 AM
  4. ideneb v1.3 10.5.5 problem after install
    By spydeyrch in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 12-01-2008, 08:39 PM
  5. [iATKOS] install problem
    By zobsaad in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 4
    Last Post: 04-22-2008, 04:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:22 AM.
twitter, follow us!