Results 1 to 8 of 8
Discuss [iATKOS] Can't find sata hard drive when installing at the Hardware - Hackint0sh.org; Hi people I just got iATKOS burned onto a dvd, started the installation process and ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Unhappy [iATKOS] Can't find sata hard drive when installing

    Hi people

    I just got iATKOS burned onto a dvd, started the installation process and everything runs fine until the very beginnning when I have to decide where to install Leopard to.
    I can't see the sata drive I want to use.

    I have Sata1 with windows xp, an ide hard drive( which is the only one displayed when installing leo) and a second SATA where I want to install the OS.

    At installation prompt I can't see any of the sata.

    Anyone knows what the problem might be?

    cheers

    Pentium D CPU 2.80 GHZ - 2.79 GHZ
    1.00 GB RAM



  2. #2
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Hi,

    Descibe your PC detailed configurations.
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    <<< System Summary >>>

    > Manufacturer : Packard Bell

    > Mainboard : NEC COMPUTERS INTERNATIONAL GA-8TRC410M-NF

    > Chipset : ATI RS400/RC400/RC410

    > Processor : Intel Pentium XE 820 @ 2800 MHz

    > Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2-SDRAM )

    > Video Card : Nvidia Corp GeForce 7300 SE

    > Hard Disk : IC35L120AVVA07-0 (124 GB)

    > Hard Disk : MAXTOR (250 GB)

    > Hard Disk : ST3160212AS (160 GB)

    > DVD-Rom Drive : PHILIPS DVD8801

    > Monitor Type : Philips Philips 170C - 17 inches

    > Network Card : Realtek Semiconductor RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter

    > Operating System : Microsoft Windows XP Home Edition 5.01.2600 Service Pack 3

    > DirectX : Version 9.0c (March 2006)

  4. #4
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Had a incompatibility with OSX - ATI RS400/RC400/RC410 Chipset.

    Your HDDs and DVD are SATA or IDE?

    For test: You can try use a External USB DVD Drive to install, but you chipset is fully incompatible with OSX, maybe you'll can't install in this machine.
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    > Hard Disk : IC35L120AVVA07-0 (124 GB) IDE

    > Hard Disk : MAXTOR (250 GB) SATA

    > Hard Disk : ST3160212AS (160 GB) SATA

    > DVD-Rom Drive : PHILIPS DVD8801 IDE

    But how comes the ide hard drive is the only one displayed during installation?


  6. #6
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by wiillo View Post
    > Hard Disk : IC35L120AVVA07-0 (124 GB) IDE

    > Hard Disk : MAXTOR (250 GB) SATA

    > Hard Disk : ST3160212AS (160 GB) SATA

    > DVD-Rom Drive : PHILIPS DVD8801 IDE

    But how comes the ide hard drive is the only one displayed during installation?
    Is as I thought, your SATA controller is incompatible with OSX, to install OSX use IDE HDD because as SATA not work.

    When you had a OSX installed can search in topics how to activate your SATA controller addind a ID number on IOATAFamily.kext or AppleAHCI.kext

    Goodluck,
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    thank you very much for your help mate

  8. #8
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    wiillo, please post back if installs works fine for you on IDE HDD. Needing inform that others users can possible have same hardware of you.

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

 

 

Similar Threads

  1. Installing OS X on another hard drive?
    By ghettoassalt in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 04-15-2011, 03:51 AM
  2. iAtkos 7 on ATA Hard Drive from SATA DVD
    By dreamsinc in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 11-07-2010, 11:44 AM
  3. Installing Kalaway 10.4.8 on SATA drive
    By Yippet in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-12-2010, 08:49 PM
  4. Installing OSX86 without sata dvd drive
    By dammit in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 07-04-2009, 08:18 PM
  5. Is ATV hard drive SATA or IDE?
    By wildonrio in forum AppleTV 1
    Replies: 1
    Last Post: 02-27-2008, 03:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 03:35 PM.
twitter, follow us!