Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24
Discuss [Speaker] blown? Not the low volume, but REALLY crappy sound. at the Hardware - Hackint0sh.org; Hy! I was watching some YouTube videos, when suddenly after starting to watch a new ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [Speaker] blown? Not the low volume, but REALLY crappy sound.

    Hy!

    I was watching some YouTube videos, when suddenly after starting to watch a new one, the sound was awful (i was using the speaker, not the headphones). I thought it's a video problem and went out of YouTube application and listened to a song, the sound was as terrible as the video's! Is it possible I've blown the speaker?

    Sound through headphones has not changed and is the same as before.

    I know that the iPhone's sound is mono and it has crappy speakers and doesn't make good sound, but this isn't the original speaker sound. It's so crappy now that I don't understand the words of a song, even at low volume. Even the ringtone is messed up and with very bad quality.

    The iPhone is OTB 1.0.2 updated to 1.1.1, then unlocked using AnySim 1.1.1. EQ and sound check are turned off (read somewhere that it helped with a similar problem)

    Any ideas how to fix this?
    I'm not living in US so I can't go to Apple Store Tech Support, but I could send to a relative to get it fixed there, is it an opportunity? I know that by doing an Sim unlock I voided warranty, but if i revirginize with the elite team's method, would they replace it?

    Please, please, please tell me it's a software problem and there's an easy fix for it :p

    Anyone had the same thing? Any ideas on repairing it?

    Help would be really appreciated,
    Ubuntzer



  2. #2
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Did you check the EQ settings(settings-ipod-eq)by default it is set to off?

  3. #3
    Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    59
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I have the same issue with my iphone - everything with the speakrsound was fine under 1.0.2

    but straight after the update to 1.1.1 my speaker also sounded like crap.

    any solution for this?

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by a-max View Post
    Did you check the EQ settings(settings-ipod-eq)by default it is set to off?
    Yes, I did. The EQ is off.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    the same here, in fact my speaker quits the job completely. no sound anymore. before updating to 1.1.1 everything was fine


  6. #6
    Amazingly Knowledgeable Array JSN1's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    localhost
    Posts
    793
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    56

    Default

    A friend's iPhone had the same trouble with 1.0.2, I think he played music too loud.

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by JSN1 View Post
    A friend's iPhone had the same trouble with 1.0.2, I think he played music too loud.
    How did he fix it?

  8. #8
    Senior Professional Array graf9's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    the internal speaker is piezo electric and therefore cannot be blown. Is more likly to be internal compression software gone mad. Do a restore!

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have done restores many times by now and it's still the same. Do you think that maybe baseband downgrade would fix this? Anything else I could try ?

  10. #10
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    why do you need to get it related to the baseband ?
    you cant turn the volume too loud in every device, of course it will crap if the volume's too high.
    if you still find it crapping even though you reduce the volume, eq may be helping you.
    i fixed the problem by setting it to base reducer.


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. [winpwnd 3G Volume prob] Sound volume changing
    By scudder in forum Old *pwn Solutions
    Replies: 1
    Last Post: 08-31-2008, 11:09 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 06-09-2008, 03:15 PM
  3. [Sound] Horrible sound, blown speaker?
    By stylus.se in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 04-23-2008, 08:08 PM
  4. Blown Speaker Advice
    By ZuZ in forum General
    Replies: 8
    Last Post: 01-27-2008, 06:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:33 AM.
twitter, follow us!