Results 1 to 7 of 7
Discuss Phone won't boot (Apple logo only), won't charge. at the Hardware - Hackint0sh.org; I picked up a really beat iPhone to tinker with. The LCD was completely destroyed, ...
  1. #1
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Phone won't boot (Apple logo only), won't charge.

    I picked up a really beat iPhone to tinker with. The LCD was completely destroyed, as in, nothing left of the LCD but the backlight panels. Touchscreen and display were physically torn out. The backlight would turn on with a press of the power button and would also turn on when plugged into USB which was a good sign, although my PC couldn't see it.

    I put a spare LCD in the iPhone and on battery, it is completely dead. No life whatsoever. If I plug it in, it boots up to the Apple logo, then shuts off and reboots. It repeats this several times before quitting. It will repeat this process if I press the sleep/wake button. If I press and hold sleep/wake and Menu for 10-seconds to reset it, it will go into Restore Mode. However, it's completely dead when plugged into USB now, and only tries to boot when plugged into the AC adapter. The battery voltage was only 3.3V and should be 3.7V, although I left it overnight and it didn't try to charge the battery. The solder connections look fine, and I did not desolder it when changing the LCD. If I leave the iPhone in restore mode very long, it gets quite warm.

    Does this problem sound familiar to anyone? What could the problem be? It almost sounds like the battery is too dead to boot, and USB being limited to only 500mA is not enough to power it which is why it only tries to boot on the 1A charger.

    I'm almost certain I didn't short out anything when reinstalling the motherboard since I used plastic tools.



  2. #2
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Nevermind, I figured it out.
    I picked the glue off the battery's solder joints and discovered the negative battery lead had pulled completely off. In fact, the solder pad itself was ripped off. I soldered the negative lead to the shield and it seems to work fine now. It won't charge to 100%, but I don't know if it's related.

  3. #3
    Senior Professional Array Nikolas.A's Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    183
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default

    Quote Originally Posted by GnatGoSplat View Post
    Nevermind, I figured it out.
    I picked the glue off the battery's solder joints and discovered the negative battery lead had pulled completely off. In fact, the solder pad itself was ripped off. I soldered the negative lead to the shield and it seems to work fine now. It won't charge to 100%, but I don't know if it's related.
    where did you solder?i have the same problem!

  4. #4
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    If your solder pad pulled off like mine, just solder the negative terminal to the metal shield. It should work.

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by GnatGoSplat View Post
    Nevermind, I figured it out.
    I picked the glue off the battery's solder joints and discovered the negative battery lead had pulled completely off. In fact, the solder pad itself was ripped off. I soldered the negative lead to the shield and it seems to work fine now. It won't charge to 100%, but I don't know if it's related.
    hey..
    ive been facing the same problem could u please explain in detail as to how to solve this problem and links if possible..

    thnx


  6. #6
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Did the solder pad for the negative terminal pull off of yours too?

    If the battery just came unsoldered but the solder pad is still there, just resolder it.

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    will do that and let u know the results

 

 

Similar Threads

  1. First boot gives Apple logo with (\) through it.
    By Jimmy422 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-12-2011, 07:06 PM
  2. Apple Logo Crash (NOT Apple Logo Boot Loop)
    By paulsimmons in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2011, 09:58 AM
  3. Stuck on Apple boot logo
    By koyle in forum Spirit (jailbreak)
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-2010, 08:50 AM
  4. [How to] Change Boot Logo Directly from Phone Without Reinstalling
    By n350z in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 6
    Last Post: 10-23-2008, 10:48 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 10-06-2007, 03:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:39 AM.
twitter, follow us!