Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Discuss [HELP!!] No Normal Sound unless connect headphones at the Hardware - Hackint0sh.org; Please Help, I upgraded from 114 to 202, this was after all the issues with ...
  1. #1
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default [HELP!!] No Normal Sound unless connect headphones

    Please Help, I upgraded from 114 to 202, this was after all the issues with the 1600s, what has happened is, i cannot use the headphones. without the headphones, the iPhone becomes silent, no lock sounds, no keyboard, no number pad, not even the ringtones when a call comes in, when i accept the call i cannot hear the caller, the caller hears me, unless i switch to speakers. when i connect the headphone, the iPhone behaves perfectly, all sounds are back, but not through the headphones. as if the headphone is reversed. help is this a hardware or a software???? before upgrading it was all working well, though the phone was very unstable. 1Gen iPhone 16gb.



  2. #2
    Board Hero Array lordofdaflies's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    1,134
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    76

    Default

    yes this is a hardware issue which is easy to fix

    your phone is still recognising it as if the headphone is pluged it
    thus all sound is coming through the headphone jack

    what you need to do is to take your head phones and SHOVE IT into the jack, really shove it in hard
    also plug it in and jiggle it around. u can also try to clean the jack

    reply with ur results
    MacBook Pro OS X SNOW Leopard
    iPhone 4 16GB iOS 4.2
    iPad WiFi 64GB iOS 4.2
    BlackBerry Curve 3G (9300)

  3. #3
    Young Padawan Array duck9000's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    The Outer Rim
    Posts
    2,461
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    149

    Default

    Moved to the Hardware section
    ** If you just want to support hackint0sh.org with a donation, please click here **.

  4. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Happened to me all the time on my old phone; Cleaning the jack worked 100% of the time using this method,

    1.) Take a Q-tip and cut it so that the end of the swab has only the tiniest bit of fluff still on it.
    2.) Get end wet via some rubbing alcohol (be sure its not soaked just slightly damp)
    3.) Insert into the headphone jack and spin.
    4.) Remove and admire how filthy the inside of that jack actually was
    5.) Profit

    -Atticus

  5. #5
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    thanks to all, i will try these procedures, once i get back my phone from the technicians, who were going to clean the interriors, they suggested to loop the headphone jack but i had refused, thanks i will inform you tomorrow.


  6. #6
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default Still need help!!

    STILL Need Help!! Friends, bad news, the technician replaced the headphone plug (which also includes the volumes, silent switch, headphones and the off/on switch) and nothing has changed, is there a possibility of software? if so any suggestions? Please!

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Software restore can't really hurt imo, should give it a shot, although I think the chances of it helping are unlikely..

  8. #8
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    i have tried to restore, any perticular version?[ADDED]when i use volume key in 114, it shows that i am increasing decreasing the volume fco headphones, if this helps
    Last edited by honeyf; 09-22-2008 at 09:27 PM.

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Perhaps the tech did not complete the repair as described?
    I have only seen that particular issue arise in a situation where the headphone jack was either damaged or was simply dirty.. I would contact the tech who sold you the repair.

  10. #10
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    OK, it only works once downgraded to 1.1.1, and then if I upgrade to 1.1.4 the sounds go away, i will try to downgrade again and upgrade to other firmwares, will keep posting


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. No sound except when headphones are in use
    By t2tranch in forum iPod Touch 2G
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2009, 05:21 AM
  2. Incoming SMS sound when headphones are attached
    By fuzzy in forum iPhone Developer Exchange
    Replies: 0
    Last Post: 01-06-2009, 10:31 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 12-27-2008, 08:41 PM
  4. Headphones inserted but no sound?
    By krastone99 in forum General
    Replies: 6
    Last Post: 08-18-2008, 06:54 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 01-15-2008, 12:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:41 AM.
twitter, follow us!