Results 1 to 2 of 2
Discuss Random freezes on newly built hackintosh, PLEASE HELP!!! driving me crazy. at the General - Mountain Lion 10.8.x - Hackint0sh.org; Hi! I just built my first Hackintosh, it's like 2 weeks old and I haven't ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Random freezes on newly built hackintosh, PLEASE HELP!!! driving me crazy.

    Hi!


    I just built my first Hackintosh, it's like 2 weeks old and I haven't used it for a week or so. Everything worked great for a week or so, but then it started to act really strange.


    For example when starting up my OSX it gets stuck on the loading screen, loading for an eternity without anything happening. After force shutting down the computer using the powerbutton 2 times it starts to work, but not without problem: when the mouse loading pointer appears it gets stuck on that, whenever there's a resize corner or something, the mouse pointer gets stuck on that - I mean that icon gets stuck on the mouse pointer, until I reboot again. Also now when I'm writing this article I'm not able to press enter sometimes, it gets stuck on the same place, and acts very strangely. Sometimes it even throws the words around and inserts enter here and there (actually it was a real struggle to type this thread you're reading right here, on my computer).
    Another thing that I noticed now when I started my machine and force shutted it down twice and then got into OSX was that my safari got stuck on opening halfway, but I could still use it, but it was 50% transparent and not even full size. Really weird things happening.



    Menues icons, windows, everything seems to get stuck, even apps and programs. The only solution is to shut it down and start it up several times. Each time I start it up it gets a little bit further, until it's full scale. My computer:
    Moderboard: Asus SABERTOOTH X79 TUF
    HDD #1: Samsung SSD Pro Basic 840-Series 256GB
    HDD #2: SEAGATE BARRACUDA 3TB 7200RPM SATA/600 64MB
    Processor: Intel Core i7 3930K 3.2GHz
    Processorcooler: Noctua NH-U12P SE2 +
    Noctua NM-I2011 Mounting-kit
    Graphics card: Gigabyte GeForce GTX 660 2048MB
    RAM memory: CORSAIR 16GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-15000 1866MHZ CL10 (2X8GB)
    ---
    Fan: Noctua NF-P12 1300
    Powersupply: Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ Modular
    Other: ESD-wristband
    Case: Fractal Design Define R4 Svart

    What could I do to solve this problem? please help! Thank you.
    Moderboard: Asus SABERTOOTH X79 TUF
    HDD #1: Samsung SSD Pro Basic 840-Series 256GB
    HDD #2: SEAGATE BARRACUDA 3TB 7200RPM SATA/600 64MB
    Processor: Intel Core i7 3930K 3.2GHz
    Processorcooler: Noctua NH-U12P SE2 +
    Noctua NM-I2011 Mounting-kit
    Graphics card: Gigabyte GeForce GTX 660 2048MB
    RAM memory: CORSAIR 16GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-15000 1866MHZ CL10 (2X8GB)
    ---
    Fan: Noctua NF-P12 1300
    Powersupply: Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ Modular
    Other: ESD-wristband
    Case: Fractal Design Define R4 Svart



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have graphics Enabler=0 in my "chameleon.boot.plist" already, and my npci=0x3000 it says.

    it's kinda weird because I'm having the same multibeast setup as this guy too, even with some extra things, since I have a different motherboard and cpu. This is what I have followed (since its the same processor and motherboard etc):

    {GREAT SUCCESS} - Yo Mang's Hack Pro - 3930K / GTX670 / Sabertooth X79 (56k Warn!) - Page 21

    so here are the multibeast settings:



    I also noticed that my mac pro model is set to; 3,1. Should I change this to 5,1? if so, what does it help?

    It's not like I have this problem ALL The time, but it happens randomly. I think you misunderstood my problem. It's a very weird one which I haven't read about.

    When I'm trying to open lets say safari, it gets stuck in the middle of the opening process... so the window looks not smaller than half open and is transparent.

    I have to force close it 2 times to get it work (everything seems to work after forcing it to shut down 2 times).

    Same with the startup problem, it freezes on the loading screen, when forcing it to shut down 2 times via the computers shut down button, it's up and running fine again.

    When producing in lets say music programs like Logic Pro X, the playhead freezes and I can no longer see where I am on the timeline in the project. By restarting Logic it works fine again.

    Sometimes the mouse icons locks and looks like either the loading globe ( like this: ) or like a hand all the time. It gets stuck for some reason on random things, even the startup sometimes.

    Sometimes it gets so bad that the windows freeze totally and I can move my mousepointer around but I cannot click anything, it kind of refuses to open up.

    Any solution please? I really want to fix this problem. Its annoying as HECK!

    I have googled around and people are saying its the graphicscard. But all the graphics cards they are using is the 4 or 5 series of NVIDIA Geforce. I have the 6 series.. and I don't get the hang/freeze when my computer goes to sleep and wakes up. It works perfectly that way. This is completely random and I don't know how to fix it, so PLEASE help! anyone!

    Thanks.

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 07-12-2011, 06:20 AM
  2. YouTube on 3.0 is driving me crazy!
    By Horstbert in forum iOS 3.x (iPhone OS 3.x)
    Replies: 16
    Last Post: 06-16-2009, 01:36 AM
  3. Intermittant Wifi is Driving Me Crazy
    By slevytam in forum General
    Replies: 4
    Last Post: 11-19-2007, 09:29 PM
  4. Please Help. Phone Is Driving Me Crazy!!
    By jay_designuk in forum General
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2007, 05:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:05 PM.
twitter, follow us!