Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
Discuss Wi-Fi Internet Problems at the General - Hackint0sh.org; we have a wireless 3com internet router (3Com OfficeConnect Wireless 11g Access Point) set to ...
  1. #1
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question Wi-Fi Internet Problems

    we have a wireless 3com internet router (3Com OfficeConnect Wireless 11g Access Point) set to channel 10 my iPhone 1.0.2 logs on to the network and automatically gets the IP, Subnet Mask, Router and DNS numbers (HTTP Proxy set to off) and has a signal but when in try to use safari or my mail it tells me "safari cant open the page because it cant find the server" although on my laptop i can connect and browser the web on that network

    PS: i have tried the Iphone on other wireless networks and i was surfing the net with out a single problem.

    any idea of what the problem could be?
    Thx
    ~DA
    Last edited by Dark Angel; 11-05-2007 at 09:51 AM.
    iPhone (1.0.2) 8 GB Virginized and Upgaraded to 1.1.1 - Vodafone EG
    iTunes 7.4.3.1 (Win)
    Call In/Out - Yes/Yes
    SMS In/Out - Yes/Yes
    YouTube - Yes
    EDGE - No



  2. #2
    Amazingly Knowledgeable Array Locked's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    900
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    53

    Default

    Are you using MAC access lists?

    You can try to click on "forget network" in the wifi settings of the network, then re-select it.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Dark Angel View Post
    we have a wireless 3com internet router (3Com OfficeConnect Wireless 11g Access Point) set to channel 10 my iPhone 1.0.2 logs on to the network and automatically gets the IP, Subnet Mask, Router and DNS numbers (HTTP Proxy set to off) and has a signal but when in try to use safari or my mail it tells me "safari cant open the page because it cant find the server" although on my laptop i can connect and browser the web on that network

    PS: i have tried the Iphone on other wireless networks and i was surfing the net with out a single problem.

    any idea of what the problem could be?
    Thx
    ~DA

    Did you enable 'Mac address filtering' on your router once andforgot about it ? Check the router (wireless) security setting and make sure that is disabled or add your iphone's mac address if its enabled.

  4. #4
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok I added my MAC address to the DHCP list but still no luck then I disabled the DHCP and it still didn't work
    and i also tried the "forget network" advice and nothing changed
    ~DA
    Last edited by Dark Angel; 11-05-2007 at 10:56 AM.
    iPhone (1.0.2) 8 GB Virginized and Upgaraded to 1.1.1 - Vodafone EG
    iTunes 7.4.3.1 (Win)
    Call In/Out - Yes/Yes
    SMS In/Out - Yes/Yes
    YouTube - Yes
    EDGE - No

  5. #5
    Amazingly Knowledgeable Array Locked's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    900
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    53

    Default

    hmmm...go to your router config. and see if the iPhone is there in the list of "connected devices" and what IP is assigned to it.


  6. #6
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    yes my Iphone MAC address shows in the client list and in the DHCP Client list and in the log :
    41 min(s) 01 sec(s) after system power on : Wireless MAC address 00:1C:B3:26:4B:A8 has connected with the device
    41 min(s) 01 sec(s) after system power on : Wireless MAC address 00:1C:B3:26:4B:A8 has obtained IP address 192.168.1.2

    same IP is listed in all



    ~DA
    iPhone (1.0.2) 8 GB Virginized and Upgaraded to 1.1.1 - Vodafone EG
    iTunes 7.4.3.1 (Win)
    Call In/Out - Yes/Yes
    SMS In/Out - Yes/Yes
    YouTube - Yes
    EDGE - No

  7. #7
    Amazingly Knowledgeable Array Locked's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    900
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    53

    Default

    what do you mean by same IP is listed in all ?

  8. #8
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i mean the IP is correct (same one on the phone and on the router)
    ~DA
    iPhone (1.0.2) 8 GB Virginized and Upgaraded to 1.1.1 - Vodafone EG
    iTunes 7.4.3.1 (Win)
    Call In/Out - Yes/Yes
    SMS In/Out - Yes/Yes
    YouTube - Yes
    EDGE - No

  9. #9
    Amazingly Knowledgeable Array Locked's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    900
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    53

    Default

    Try to ping the phone from another machine. Even better would be sshing into the phone and pinging google for example.

  10. #10
    Senior Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    14

    Default

    Try using OpenDNS. Put the DNS server for the connection as 208.67.222.222 and then try connecting. I had the same problem....other devices could access websites but the iphone couldn't. Using openDNS solved the problem.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Internet Connection Problems
    By D A R K S 7 A R in forum Using Snow Leopard
    Replies: 0
    Last Post: 07-23-2010, 11:06 PM
  2. Internet Problems 10.6.2
    By kai824 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-2010, 09:32 AM
  3. Internet problems on 10.5.2
    By 00130707011 in forum Using Leopard
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2009, 11:21 PM
  4. Internet problems on 10.5.2
    By 00130707011 in forum Using Leopard
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2009, 11:18 PM
  5. having internet problems
    By TechEnthusiast in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 05-30-2009, 07:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:52 PM.
twitter, follow us!