Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Discuss unable to flash firmware..Please help! at the General - Hackint0sh.org; Hi everyone, sofar I unlock 3 iphones. I used different methods. The first one is ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Angry unable to UNLOCK. ==> Still locked! The Flash succeeded but the unlocked failed

    Hi everyone,

    sofar I unlock 3 iphones. I used different methods. The first one is the manual iUnlock. The second one is the unlock_reloaded method. The third one is the gui unlock. All of the previous 3 methods work but I have a new 4gb iphone I bought brand new 2 days ago (from apple).

    All method in this phone failed.

    I get

    ./iUnlock_reloaded
    iUnlock v4242.AutoSpeedy -- Copyright 2007 The dev team

    Credits: Daeken, Darkmen, guest184, gray, iZsh, leachbj, pytey, roxfan, Sam, uns, zappaz, Zf
    Paypal donation to iphone.devteam@gmail.com

    * Leet Hax not for commercial uses
    Punishment: Monkeys coming out of your ass Bruce Almighty style.

    Stopping Commcenter
    Sending baudrate command speed 921600
    Dumping NOR to /tmp/nor.bin
    05%
    10%
    15%
    20%
    25%
    30%
    35%
    40%
    45%
    50%
    55%
    60%
    65%
    70%
    75%
    80%
    85%
    90%
    95%
    Detected FW Version: 31408
    Patching FW
    Sending Begin Secpack command
    Sending Erase command
    Waiting For Erase Completion...
    Sending Write command
    05%
    10%
    15%
    20%
    25%
    30%
    35%
    40%
    45%
    50%
    55%
    60%
    65%
    70%
    75%
    80%
    85%
    90%
    95%
    Done
    Sending End Secpack command
    Validating the write command
    FW are equal!
    Resetting baseband
    Unlocking...
    Testing unlock status...
    ==> Still locked
    Restarting Commcenter
    The Flash succeeded but the unlocked failed
    #



    it seems to me there is a problem in my FW that I am unable to clear.

    Sofar I tried ./bbupdater -f *.fls -e *.eep to flash the baseband and then restore using itune but there is no luck. I always get the same error
    .

    using the iunlock manual method I get:

    Welcome to minicom 2.2

    OPTIONS:
    Compiled on Jul 21 2007, 05:09:51.
    Port /dev/tty.baseband

    Press CTRL-A Z for help on special keys

    AT S7=45 S0=0 L1 V1 X4 &c1 E1 Q0
    OK
    AT+CLCK="PN",0,"00000000"
    ERROR
    AT+CLCK="PN",2
    +CLCK: 1

    OK

    the bbupdater is telling me everything is ok

    # bbupdater -v
    Resetting target...
    pinging the baseband...
    issuing +xgendata...
    firmware: DEV_ICE_MODEM_03.14.08_G
    eep version: EEP_VERSION:207
    eep revision: EEP_REVISION:7
    bootloader: BOOTLOADER_VERSION:3.9_M3S2
    Done
    #
    but still everything fail


    Please help.
    is there is any advanced thing I can do.
    Last edited by tandalti; 09-18-2007 at 03:06 AM.



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Here is the other method that is failing too.

    # ./iUnlock ICE03.14.08_G.fls nor
    iUnlock v43.hiBaud -- Copyright 2007 The dev team


    Credits: Daeken, Darkmen, guest184, gray, iZsh, pytey, roxfan, Sam, uns, Zappaz, Zf

    Sending baudrate command speed 921600
    Sending Begin Secpack command
    Sending Erase command
    Waiting For Erase Completion...
    OK
    Flashing
    01%
    02%
    03%
    04%
    05%
    Iremoved some to preserve space

    94%
    95%
    96%
    97%
    98%
    99%
    OK
    Sending End Secpack command
    Validating the write command
    FW are equal!
    Completed.
    Enjoy!
    # bbupdater -v
    Resetting target...
    pinging the baseband...
    issuing +xgendata...
    firmware: DEV_ICE_MODEM_03.14.08_G
    eep version: EEP_VERSION:207
    eep revision: EEP_REVISION:7
    bootloader: BOOTLOADER_VERSION:3.9_M3S2
    Done
    #


    Welcome to minicom 2.2

    OPTIONS:
    Compiled on Jul 21 2007, 05:09:51.
    Port /dev/tty.baseband

    Press CTRL-A Z for help on special keys

    AT S7=45 S0=0 L1 V1 X4 &c1 E1 Q0
    OK
    AT+CLCK="PN",0,"00000000"
    ERROR
    AT+CLCK="PN",2
    +CLCK: 1

    OK



    if I run bbupdater after the failed attempt above I get

    # bbupdater -v
    Resetting target...
    pinging the baseband...
    issuing +xgendata...
    firmware: DEV_ICE_MODEM_03.14.08_G
    eep version: EEP_VERSION:207
    eep revision: EEP_REVISION:7
    bootloader: BOOTLOADER_VERSION:3.9_M3S2
    Done
    #



    I sofar restore and tried allover more than 20 times. I took me the whole night restoring and flashing
    but no result yet.

    Please help and hopefully someone who is aware of the internals.

  3. #3
    Guest Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default exactly the same problem that i have

    i have exactly the same problem, i tried all the methods that you describe, and i can't find any solution

  4. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    also Here is the output from the flash command.

    please help;;;;;


    # cd /unlock
    # ls
    ICE03.14.08_G.eep bbupdater secpack31206.bin
    ICE03.14.08_G.fls iUnlock_reloaded secpack31408.bin

    # bbupdater -f ICE03.14.08_G.fls
    Preparing to flash using /dev/tty.baseband at 750000 baud
    Please reset target
    Resetting target...
    ProcessDetailUpdated: Boot-loader is active
    ProcessDetailUpdated: EBL version: 3.9_M3S2 3..9
    ProcessDetailUpdated: Boot mode is: CC
    ProcessDetailUpdated: Baud rate set to 750000
    ProcessDetailUpdated: Get flash id.
    ProcessDetailUpdated: CFI stage 1
    ProcessDetailUpdated: Flash ID is: 88620089
    ProcessDetailUpdated: CFI stage 2
    ProcessDetailUpdated: Boot process finished
    ProcessOutlineUpdated: Reading SW version data
    ProcessDetailUpdated: Receiving data.
    ProgressUpdated: 100
    ProcessDetailUpdated: Upload OK
    ProcessOutlineUpdated: Process time was 131 msec.
    Upgrade from to
    Downloading FLS
    ProcessOutlineUpdated: Start downloading from file ICE03.14.08_G.fls.
    ProcessDetailUpdated: Erasing the dynamic eeprom area
    ProgressUpdated: 100
    ProcessDetailUpdated: Sending sec-pack.
    ProcessDetailUpdated: Load region 0
    ProcessDetailUpdated: Sending data.
    ProgressUpdated: 0
    I removed some line to preserve space
    ProgressUpdated: 96
    ProgressUpdated: 97
    ProgressUpdated: 99
    ProgressUpdated: 100
    ProcessDetailUpdated: Load region 1
    ProcessDetailUpdated: Sending data.
    ProgressUpdated: 0
    I removed some line to preserve space
    ProgressUpdated: 98
    ProgressUpdated: 99
    ProgressUpdated: 100
    ProcessDetailUpdated: Sending end-pack.
    ProcessDetailUpdated: Checksum OK.
    ProcessDetailUpdated: Verify OK
    ProcessOutlineUpdated: Process time was 1 min 50 sec.
    Resetting target...
    pinging the baseband...
    issuing +cpwroff...
    Done
    #


    and also this one

    # bbupdater -e ICE03.14.08_G.eep
    Preparing to flash using /dev/tty.baseband at 750000 baud
    Please reset target
    Resetting target...
    ProcessDetailUpdated: Boot-loader is active
    ProcessDetailUpdated: EBL version: 3.9_M3S2 3..9
    ProcessDetailUpdated: Boot mode is: CC
    ProcessDetailUpdated: Baud rate set to 750000
    ProcessDetailUpdated: Get flash id.
    ProcessDetailUpdated: CFI stage 1
    ProcessDetailUpdated: Flash ID is: 88620089
    ProcessDetailUpdated: CFI stage 2
    ProcessDetailUpdated: Boot process finished
    ProcessOutlineUpdated: Reading SW version data
    Error: couldn't retrieve version information: File not found.
    Upgrade from
    Downloading EEP
    ProcessOutlineUpdated: Start downloading from file ICE03.14.08_G.eep.
    ProcessDetailUpdated: Sending sec-pack.
    ProcessDetailUpdated: Load region 0
    ProcessDetailUpdated: Sending end-pack.
    ProcessDetailUpdated: Checksum OK.
    ProcessDetailUpdated: Verify OK
    ProcessOutlineUpdated: Process time was 1695 msec.
    Resetting target...
    Done
    #


    I doubt that the error above (file not found) has any affect because I got it everytime even in my iphone lock session that worked.


    Please please help

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    This is crazy.

    I tried to restore 1.00 firmware and I succeeded. I just restore it but I did not do anything ( i know its old)

    So I restore firmware 1.01
    then I upgraded to 1.02

    just hold the shit key when you click restore in itune.

    Anyway while going back and forth restoring the images I discovered that the iphone will be activated automatically. After toy restore hold the home button down and connect to itune ( haha new discovery... I guess its too late for that now)



    any way I thought I have a clean restore. But still I get the same error.


    MAN I NEED THE DEV guys to help...! Please...!

    90%
    95%
    Done
    Sending End Secpack command
    Validating the write command
    FW are equal!
    Resetting baseband
    Unlocking...
    Testing unlock status...
    ==> Still locked
    Restarting Commcenter
    The Flash succeeded but the unlocked failed
    #


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default

    Did you try rebooting after the unlocking. That should usually do it.

    What version of iTunes are you using? Did you use the activation bypass "iphoneunlocktoolkit.exe" on iTunes? That will patch iTunes 7.3.054 so that is bypasses activation.

  7. #7
    Professional Array

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    72
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Question 4G or 8G ?

    I have exactly same problem as you have here, My iPhone is 4G as well, this lead me to think, is that could be something different b/w 4G and 8G other than the G?

    anybody succeeded with 4G iPhone, new, hacked, or bricked ones, any experience with this beast?

  8. #8
    Guest Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default mine is 8g

    Quote Originally Posted by ifun View Post
    I have exactly same problem as you have here, My iPhone is 4G as well, this lead me to think, is that could be something different b/w 4G and 8G other than the G?

    anybody succeeded with 4G iPhone, new, hacked, or bricked ones, any experience with this beast?
    mine is 8g and same effect

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Smile

    I restored my iphone from a different computer that has itune 7.4 version.
    after that I jailbreak and activated and unlock using iunlock_reloaded. It fails just like before but this time I rebooted my iphone and it seems that fix the problem.

    good luck

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    East Lansing, MI, USA
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    After downloading the 1.0 firmware from Apple, how can we restore the iPhone to this firmware?

    I'm on a Mac and holding shift then hitting restore doesn't bring up any options to restore to v1.0.

    This is the best option for me because I need to reflash the baseband to unlock it and I'm curious how to do it now.

    Thanks.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 186
    Last Post: 04-08-2012, 07:18 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 11-20-2008, 12:07 AM
  3. Unable to restore iphone firmware to 1.0.2
    By raysonic in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2008, 04:30 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 12-11-2007, 04:24 PM
  5. Unable jailbreak after firmware 1.1.1 release
    By sakurachung in forum General
    Replies: 19
    Last Post: 09-28-2007, 09:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 02:58 PM.
twitter, follow us!