Results 1 to 8 of 8
Discuss [Sync] iPhoto doesn't sync pictures from the phone at the General - Hackint0sh.org; hei have pwanged my iphone (1.1.4) sync with itunes ..no problem...iphoto pictures syncs and others ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [Sync] iPhoto doesn't sync pictures from the phone

    hei
    have pwanged my iphone (1.1.4)

    sync with itunes ..no problem...iphoto pictures syncs and others too

    but when i want to sync my iphone photos to iphoto..i have a problem..
    (i got 80 pictures in my camera roll)

    when i plug in iphone ...iphoto starts...but dont recognize iphone

    but if i start iphoto first...and then plug iphone...it recognize...with "name of my iphone" and 2 dashes
    like this (nameOfMyIphone --) so it cant recognize how many photos i have.....
    and then it starts loading but nothing happens...it cant get any photos..

    i have tried it many times...have restarted my mac and iphone...but no luck..

    also tried image capture...there it recognize that i have 80 photos...but when i press to get photos...its start trying but nothing happens

    maybe there is any permission problems on iphone? need to chmod 755? but where?
    anyone who can help...thanx...



  2. #2
    iPhone Moderator Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3,620
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    220

    Default

    Quote Originally Posted by wa393 View Post
    hei
    have pwanged my iphone (1.1.4)

    sync with itunes ..no problem...iphoto pictures syncs and others too

    but when i want to sync my iphone photos to iphoto..i have a problem..
    (i got 80 pictures in my camera roll)

    when i plug in iphone ...iphoto starts...but dont recognize iphone

    but if i start iphoto first...and then plug iphone...it recognize...with "name of my iphone" and 2 dashes
    like this (nameOfMyIphone --) so it cant recognize how many photos i have.....
    and then it starts loading but nothing happens...it cant get any photos..

    i have tried it many times...have restarted my mac and iphone...but no luck..

    also tried image capture...there it recognize that i have 80 photos...but when i press to get photos...its start trying but nothing happens

    maybe there is any permission problems on iphone? need to chmod 755? but where?
    anyone who can help...thanx...

    I dont know why this is happening, but can tell you how to get the photos off the iPhone first to make sure you dont loose them.
    You must have BSD Subsystem and OpenSSH installed on the iPhone.
    Connect to the iPhone with SFTP. On a Mac with Cyberduck, fugu, Transmit or others. On a Windows PC use WinSCP.
    Connect to the iPhone and goto var/mobile/Media/DCIM
    You should see a folder called 100Apple in there. Open it and copy all .JPG files to your Mac. check the photos on the Mac.

    Maybe one of the files is corrupt, dont know. After checking your photos on the Mac you can delete the complete folder DCIM on the iPhone. After that, take a new photo. The folder and the contents (just the new photo of cause9 is newly created.

    Check out if the problem still exists.

    best,
    volkspost
    Read the stickies and search the forum before posting!
    If you want to become a Hackint0sh supporter click here
    ----------
    iPhone 4 factory unlocked, iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad Wi-Fi + 3G (1G), iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad 2

  3. #3
    Former Bender
    Guest

    Default

    What is your iPhoto version ? (maybe too old ?)

  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    139
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default

    i agree with xianli, make sure you got the latest update by clicking help and then software update or something similar. You can also probably download the latest version from apple manually.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ya i have bsd and openshh.

    i will try ur method and i ll come back ..thanx volkspost

    i am using iphoto 08 (7.1.3)
    its the latest
    Last edited by wa393; 05-02-2008 at 01:17 AM.


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    yep
    ur method worked my friend volkspost

    every photo was fine on mac...have tried to put some photo back in camera roll...but it wont worked...
    so i had to delete all from camera roll..and took some picture from camera...iphoto recognized it!

    have offcourse synced my (camera roll)photos via cyberduck to iphoto and back to my iphone

    so thanx for ur help again...

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I'm having this issue as well. I do have a 1.1.4 jailbroken iPhone, and I think I might have run one of the disk space utilities on Installer (BossTool maybe) that might have moved photos to get rid of the low disk space error. I'm not sure if this may be related, but its worth thinking about.

  8. #8
    iPhone Moderator Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3,620
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    220

    Default

    Quote Originally Posted by orion2087 View Post
    I'm having this issue as well. I do have a 1.1.4 jailbroken iPhone, and I think I might have run one of the disk space utilities on Installer (BossTool maybe) that might have moved photos to get rid of the low disk space error. I'm not sure if this may be related, but its worth thinking about.
    I had the same issue, could not sync. That happened after I enabled the screenshot functionality, I could see the screenshots in my camera roll but not even delete them on the iPhone. Don't know if this a related to thisd strange behavior, but...

    volkspost
    Read the stickies and search the forum before posting!
    If you want to become a Hackint0sh supporter click here
    ----------
    iPhone 4 factory unlocked, iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad Wi-Fi + 3G (1G), iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad 2

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 03-13-2011, 07:26 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 08-29-2008, 10:03 PM
  3. Replies: 11
    Last Post: 07-03-2008, 03:13 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 12-31-2007, 03:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:13 AM.
twitter, follow us!