Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
Discuss Edge settings not being rememebered. plist edited for apn still does not work... at the General - Hackint0sh.org; I am using an unlocked 1.1.1 phone and whenever i try to change the apn ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Edge settings not being rememebered. plist edited for apn still does not work...

    I am using an unlocked 1.1.1 phone and whenever i try to change the apn settings in the phone manually it soft-crashes out of the "EDGE" menu and back to the home screen. When i return the APN is gone.

    I edited the plist list unknown carrier to tmobile internet settings "internet2.voicestream.com" still does not work.

    I tried the services application trick but that also did not work?


    anyone else have this happen? any thoughts on making it work?

    Thanks



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I am also experiencing problem with edge setting though my problem is not exactly the same as yours. I just upgraded from unlocked 1.0.2 to unlocked 1.1.1 (with anysim) and now I noticed that everytime after restart or after switching from wifi to edge the edge setting would be gone and I would have to manually type it in... anyone else experience this problem?

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I had the same problem and solved after deleted the UnknownCarrier.plist under /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/

    Please backup UnknownCarrier.plist just in case it doesn't work on yours

  4. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by peterjai View Post
    I had the same problem and solved after deleted the UnknownCarrier.plist under /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/

    Please backup UnknownCarrier.plist just in case it doesn't work on yours
    Hey thanks Im gonna give it a shot now!

  5. #5
    Senior Professional Array

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    244
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by tiringthought View Post
    I am using an unlocked 1.1.1 phone and whenever i try to change the apn settings in the phone manually it soft-crashes out of the "EDGE" menu and back to the home screen. When i return the APN is gone.

    I edited the plist list unknown carrier to tmobile internet settings "internet2.voicestream.com" still does not work.

    I tried the services application trick but that also did not work?


    anyone else have this happen? any thoughts on making it work?

    Thanks
    Try this:

    Modify the UnknownCarrier.plist file and transfer it back to the exact location where ou got it from the phone. Then, edit the APN setting under Settings/General/Network/EDGE. After that, reboot your phone and see if your iPhone remembers the APN setting. This seems to have worked for me.


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Try this:

    Modify the UnknownCarrier.plist file and transfer it back to the exact location where ou got it from the phone. Then, edit the APN setting under Settings/General/Network/EDGE. After that, reboot your phone and see if your iPhone remembers the APN setting. This seems to have worked for me.


    having the same issue since i upgraded to 1.1.1

    this so far has worked for me!!! thanks

  7. #7
    Advanced Array upsett3r's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    What do you mean by edit that file? Do i just delete it?

  8. #8
    Advanced Array upsett3r's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Played around for awhile

    Here is what the aforementioned .plist should look like after the edit:

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>AllowEDGEEditing</key>
    <true/>
    <key>CarrierName</key>
    <string>Carrier</string>
    <key>IntlDataRoamingSwitch</key>
    <true/>
    <key>ShowCallForwarding</key>
    <true/>
    <key>ShowCallForwarded</key>
    <true/>
    <key>ShowDialAssist</key>
    <false/>
    <key>SupportsNITZ</key>
    <true/>
    <key>VisualVoicemailServiceName</key>
    <string>ACDS</string>
    <key>apns</key>
    <array>
    <dict>
    <key>apn</key>
    <string>wap.voicestream.com</string>
    <key>password</key>
    <string></string>
    <key>username</key>
    <string></string>
    </dict>
    <dict>
    <key>apn</key>
    <string>wap.voicestream.com</string>
    <key>password</key>
    <string></string>
    <key>username</key>
    <string></string>
    </dict>
    </array>
    <key>voicemail_context</key>
    <integer>1</integer>
    </dict>
    </plist>


    I am lovin' 1.1

  9. #9
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by peterjai View Post
    I had the same problem and solved after deleted the UnknownCarrier.plist under /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/

    Please backup UnknownCarrier.plist just in case it doesn't work on yours
    simple and effective. works for me!

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by peterjai View Post
    I had the same problem and solved after deleted the UnknownCarrier.plist under /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/

    Please backup UnknownCarrier.plist just in case it doesn't work on yours
    This works for me, now edge setting will stick! Thanks!!!!


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 1.1.1 edge settings - but I dont have a unknowncarrier.plist file
    By RealEvil in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 8
    Last Post: 11-19-2007, 11:15 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 11-07-2007, 01:50 PM
  3. For anyone in the UK trying to get GRPS / EDGE settings to work...
    By otto_parts in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2007, 02:07 PM
  4. Replies: 14
    Last Post: 09-13-2007, 08:15 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 08-19-2007, 06:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 02:59 AM.
twitter, follow us!