Results 1 to 6 of 6
Discuss [EDGE] disabled after restarting at the General - Hackint0sh.org; Hi everyone. I've been searching this for days and I couldn't find it, so I ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Angry [EDGE] disabled after restarting

    Hi everyone. I've been searching this for days and I couldn't find it, so I post my question.

    I have a 1.1.3 OTB to which I did all the stuff (1.1.4 + iPlus2.0b)
    Everything seems to be fine, but I have a weird thing going on with edge.

    The first time I tried using Edge was perfect. After a few hours it didn't. Yesterday trying things I made it work again (don't know how). Today I had a meeting so I turned my phone off. When I turned it back on, I had no edge again (the E shows ok but can't log to any web/weather/emails). After trying a few things (yesterday and today) I noticed that I do have edge but what doesn't seem to work is the DNS (??). If I try to go to www.google.com safari says the "wrong answer" but if I put the IP address of google's website, I can get there.

    I tried, turning edge on and off with bossprefs, reseting the phone, reseting network setting, but nothing seems to work. I even tried to switch on the phone without the simcard, used wifi, then back off, and back on with the simcard.

    I'm geting really crazy about this cause a can't find any solutions out there.

    If someone knows what to do, or at least any suggestions I will appreciate it.

    Thanks in advance.

    By the way, EDGE config is OK (double checked), EDGE works with same simcard on my older phone, so no problems there.



  2. #2
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    146
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    15

    Default

    restore your iPhone to 1.1.4 and unlock jailbreak act with ziphone again.... that may fix it give it a try!

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mongoose8p View Post
    restore your iPhone to 1.1.4 and unlock jailbreak act with ziphone again.... that may fix it give it a try!
    Thanks for the suggestion, but I prefer not to use ziphone.

    Someone else? Any clue?

  4. #4
    Senior Professional Array libertybenz2's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    New Jersey
    Posts
    253
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    26

    Thumbs up

    Edge seems to deactivate itself once n a while and Label disabled where wap.voicestream.com. Download BossPrefs, and then reinstall the 5.99 t-zones package. After this, go on Bossprefs, disable and enable the edge. See if this works, trial and error.

    Or reset the network settings from settings>general>reset, and see if this works. Yea, it just sais DISABLED once in a while i have no idea why lol Hope this helps!

    Edit: Im on 1.1.4 right now, and haven't encountered the problem yet, and ive been on it for about 3 weeks now. If you dont like Ziphone, you should really consider using iPlus 1.2b w. international payload. Works great!

    Benz
    Last edited by libertybenz2; 03-19-2008 at 02:11 PM.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by libertybenz2 View Post
    Edge seems to deactivate itself once n a while and Label disabled where wap.voicestream.com. Download BossPrefs, and then reinstall the 5.99 t-zones package. After this, go on Bossprefs, disable and enable the edge. See if this works, trial and error.

    Or reset the network settings from settings>general>reset, and see if this works. Yea, it just sais DISABLED once in a while i have no idea why lol Hope this helps!

    Edit: Im on 1.1.4 right now, and haven't encountered the problem yet, and ive been on it for about 3 weeks now. If you dont like Ziphone, you should really consider using iPlus 1.2b w. international payload. Works great!

    Benz
    Thanks for your answer. Sorry I didn't came back soon.

    I tried your suggestion but didn't work. It's probably something stupid, but I don't figure it out. The thing is that the phone without EDGE is a bit stupid. I can use everything else, but I really bought it to have emails and everything on the go.

    If somebody else has an idea I will really appreciate it.

    Thanks!


  6. #6
    Developer Array javacom's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    304
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    28

    Default

    If the problem is on the EDGE DNS
    try this solution
    http://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=34740

    The Symptoms (check by order)
    1. When no Wi-Fi around or disabled and trying to open a webpage in Safari you get something like "Safari could not find the Server". Other internet services not working aswell.
    2. Check then in Boss Prefs: "Edge" should have an IP-Number assigned.
    3. Open Mobile safari again and type http://64.233.167.99/. If Googles webpage pops up, this solution is for you

 

 

Similar Threads

  1. Can I get Push on iPhone 2G w/ edge disabled?
    By biezley in forum iOS 3.x (iPhone OS 3.x)
    Replies: 0
    Last Post: 08-18-2009, 10:04 PM
  2. [EDGE] Finally got it disabled
    By bimmerme in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2008, 05:20 AM
  3. Updated with EDGE disabled
    By kerimeton in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2008, 08:25 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 11-17-2007, 11:27 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:40 AM.
twitter, follow us!