Results 1 to 9 of 9
Discuss EDGE activity circle lost after installing 3rd party apps at the General - Hackint0sh.org; ok here is the problem guys i have installed a few programs ,to get control ...
  1. #1
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default EDGE activity circle lost after installing 3rd party apps

    ok here is the problem guys

    i have installed a few programs ,to get control over edge , netservices , it was successful turning it on and out , but now i have strange error

    in the past , edge was always on (assuming that wi-fi is not active ,and APN is correct) and in addition to "E" letter , there was a circle that shows the active data communcation (in my opinion that is active communication) , so that , whenever i switch web pages

    or for example , using "listen" application , when i'm not on wi-fi , i cant get to server connection to get the song information..

    i cant refresh the sources in the installer app...

    now in conclusion , i uninstalled all the add on application .. but no way ..

    i just want my original EDGE , always on , and using every application

    what do u recommend ?



  2. #2
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    there is not one single msj yet ...

  3. #3
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    am i the only one ?

    before performing a complete reset , i really want to find a way to correct this

    edge is not completely disabled , i can update weather , or watch youtube

    but for example , when i use a msn web client , it doesnt stay connected ..

    i think ,this issue is like the phones' "use gprs when needed" or "use gprs always" switch

    somehow , the phone always cut off internet , when , for ex. a page completes loading

    but i need the continious connection , because in the background , or in a other webpage , internet connection still needs to be alive ..

    how can i fix it ? please help

  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    i think all of the posts to this thread will belong to mine

    but i restored the phone

    all jailbreaks etc.

    phone got quicker ..

    but EDGE problem still stands on

    EDGE works , but not the way i want it to ...

    extremely slow (you can recognize from the turning speed of the circle)

    and more importantly , it cuts of , interrupts the data communication undesirably..

    i think , one of the apps has modified something , and it cant even be restored by restoring

  5. #5
    Former Bender
    Guest

    Default

    If you have restored the phone as you say, it is unlikely the EDGE settings are still there.


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by XianLi View Post
    If you have restored the phone as you say, it is unlikely the EDGE settings are still there.
    for a complete final solution , what do u advise me to do ?

    whatever i try , i cannot keep thaht turning circle alive there ? (which never dissappeared for even a second in the past)

    i'm suspicious about apps ,that may modify these .plist files etc , maybe which dont restore back to originals even when i restore ..

    i'm educated enough about connecting ssh and play with the files , but honestly , i cannot predict which app may cause it (netservices ,listen , send pic .....)
    Last edited by tiktak; 01-10-2008 at 09:45 AM.

  7. #7
    Senior Professional Array smirkis's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    361
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    30

    Default

    ease up man, it could be your service. im on tmobile and lately it got a tad slower then usual (few days ago it was way fucking fast). i kinda cope with it as im sure it'll be back to normal i hope.
    originally OTB 1.1.2 iPhone 4.6BL
    hActivated/Jailbroken/gUnlocked
    Tzones hacked
    T-Mobile USA

    now blackra1n'd 3.1.2

  8. #8
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by smirkis View Post
    ease up man, it could be your service. im on tmobile and lately it got a tad slower then usual (few days ago it was way fucking fast). i kinda cope with it as im sure it'll be back to normal i hope.


    if it was only speed ,i wouldnt mind

    but i lost that f***ing circle .. i have it sometimes , and yeah like the way i described above

    hope it will be fine again , but if not , i'm really getting high tempered

  9. #9
    Senior Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    same today...

    ok ,what is the file that controls the edge settings (plist or another)

    i think my phone lacks performing a "ping pong"

    i will ask u smt guys

    when you are changing pages in safari (switcing between pages) ,edge stops or remains alive

    i'm talking not about the "E" icon but the turning cycle (or circle) ?

    which is the desired behavior ? having that turning circle CONTINIOUSLY or when data transmission is needed only ?

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 01-06-2008, 10:27 PM
  2. [1.1.2] Edge Settings lost & email problems
    By pdm@adsl.on.net in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2008, 03:26 AM
  3. EDGE settings are being lost
    By smaytum in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 1
    Last Post: 12-27-2007, 12:07 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 12-23-2007, 11:59 PM
  5. Installing 3rd party apps sticky
    By aidensocal in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 0
    Last Post: 08-27-2007, 10:56 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:35 PM.
twitter, follow us!