Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
Discuss [1.1.3][EDGE] Try to solve the problem here at the General - Hackint0sh.org; Hello, i thought that it would be good to bring this point into a seperate ...
  1. #1
    Advanced Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [1.1.3][EDGE] Try to solve the problem here

    Hello,

    i thought that it would be good to bring this point into a seperate thread, as many people in the other threads respond that you just have to reset the network settings - that's not the case.

    So, let me explain the issue:

    On 1.1.3 i believe Apple entered the right APN settings for the official providers, so T-Mobile Germany, AT&T USA, O2 UK - if you then use a card of this providers on an unlocked/jailbroken phone, you don't see the EDGE settings anymore (under General - Network). If you put in another card, you can see the menu.

    So we need to find out a way to enable the EDGE settings again, so that users can enter the right APN settings.

    I tested to edit the carrier.plist in the Unkown Folder, but that didn't had any positive impact.

    I hope that one of the developers has an idea how to fix that.



  2. #2
    iUA
    iUA is offline
    Senior Professional Array iUA's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    1.1.3 Unlocked
    Posts
    139
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    Is this what you see?

    [ iPhone Unlock Australia ] :: [ iPhone in Australia ]
    Open to link exchanges with other iPhone websites.
    Look for Australian iPhone bloggers - PM me.


    Manage to unlock your iPhone? Good for you - stay around and help others!

  3. #3
    The Man Array aviegas's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,108
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    73

    Default

    From a quick investigation it will depend on the baseband you have:

    If your basebase is 04.02.13_G (from the 1.1.2 firmware) you will get EDGE.

    On the other hand, if your baseband is 04.01.3_G (1.1.1) you will not have EDGE

    Even with the 1.1.2 baseband you will need to fix the settings problem so that the EDGE settings will stick and set up a proper "Carrier Bundle" for the carrier dependent settings.

    If all you see is a "block" without the "E", that's because on 1.1.2 and 1.1.3 the firmware differentiates between GPRS (slow) and Enhanced GPRS (EDGE). The block without the "E" mean your data connection is plain slow GPRS.

  4. #4
    Advanced Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    No i get the EDGE signal, im just missing the menu to enter the apn.
    I'm on the 1.1.2 baseband.

  5. #5
    Senior Professional Array

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Posts
    302
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    23

    Default

    Quote Originally Posted by waldeis View Post
    No i get the EDGE signal, im just missing the menu to enter the apn.
    I'm on the 1.1.2 baseband.
    samewith me. i did not have the option to edit edge settings while on 1.1.2, and also now on 1.1.3. (tried both nates and dev team)


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    In order to get the EDGE menu back on 1.1.3 you need to do the following:

    1) Convert the appropriate carrier.plist file to xml so it can be edited.

    The easiest way to do this is to install Erica's Utilities onto the iPhone. Then login via ssh, cd /System/Library/Carrier Bundles/. Then cd into the appropriate directory, in my case this was O2_UK.bundle/

    Be sure to make a backup of carrier.plist first:

    cp carrier.plist carrier.plist.old

    Then run:

    plutil -c xml1 carrier.plist

    2) Open carrier.pilst and add the following:
    Code:
    <key>AllowEDGEEditing</key>
    <true/>
    below:

    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    3) Save the file and convert the XML file back to binary with:

    plutil -c binary1 carrier.plist

    4) Restart your iPhone.

    5) That's it! Hopefully you should now be able to access the EDGE menu via Settings > General > Network > EDGE

    Updated - I added the convert xml back to binary step which neonkoala mentioned. I'm not too sure if this is actually necessary, but if your having problems after editing the file its worth a try.
    Last edited by snapper64; 01-27-2008 at 05:48 PM.

  7. #7
    Advanced Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ufortunatley that isnt working for me:

    Im on tmob germany and changed the carrier.plist in the tmobile folder and in the unknown folder - does not bring back the menu!

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have the same problem and i try the steps to edit the carrier.plist file.

    Unfortunately it crashed my carrier.plist-file. Can anyone send me a new one?

    IPhone, german with t-mobile
    Mail: j.fallert@online.de
    Thanks

  9. #9
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    69
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    GREAT JOB!

    this worked for me! :-D

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by major_jo View Post
    I have the same problem and i try the steps to edit the carrier.plist file.

    Unfortunately it crashed my carrier.plist-file. Can anyone send me a new one?

    IPhone, german with t-mobile
    Mail: j.fallert@online.de
    Thanks
    Here you go: http://rapid$hare.com/files/87047485/TMobile_Germany.bundle.rar (replace the $ with an s)


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Problem !! How to solve it?
    By cainhunpi in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-06-2009, 09:11 PM
  2. How To Solve This Problem
    By teamare2006 in forum iPhone 3G
    Replies: 0
    Last Post: 10-27-2008, 07:32 PM
  3. Email problem who can solve this!
    By shogun in forum General
    Replies: 7
    Last Post: 11-28-2007, 06:48 AM
  4. unlocked 1.0.2 updated to 1.1.1. what now to solve the problem?
    By macuser08 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 1
    Last Post: 11-04-2007, 10:57 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 09-10-2007, 05:19 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:58 AM.
twitter, follow us!