Page 14 of 18 FirstFirst ... 456789101112131415161718 LastLast
Results 131 to 140 of 173
Discuss [Req] IMAP IDLE monitor/notifier? at the Free Toolchain Software (Cydia App's) - Hackint0sh.org; For all of you have battery run down problem, do you also have SSH on ...
  1. #131
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    For all of you have battery run down problem, do you also have SSH on all the time? I know when my SSH is on the battery run down very fast. I have iMapIdle on at work with Wifi all day, the battery usage is about the same as before I had iMapIdle on. Not sure if this will solve if this helps.


  2. #132
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have OpenSSH on all the time and it doesn't drain my battery at all. I only have battery issues when I run iMapIdle. If iMapIdle isn't on, I'll still have 80%+ battery life after 14 hours. If iMapIdle is on, and I turn wifi off (and run it off GPRS/Edge) then i'll get down to 10-20% after 10-12 hours. If iMapIdle AND wifi is on, it'll hit 10-20% after 6-7 hours.

  3. #133
    Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    Weird, so I went to sleep last night with ImapIdle on, and fell asleep without plugging in my iPhone. My battery was proably at 70% or so at 11:30 or so last night. I also had wifi on since I was at home. Woke up this morning and battery is still at 50%+, and it's about 7:30am now. I know ImapIdle was running since when I opened my iPhone up it was showing 3 messages waiting on the ImapIdle icon.

    I leave OpenSSH off, since I observe a very significant battery drain from leaving it running (makes the difference between about 18 hours of useful battery life and 36-48 hours).

    I'm still experimenting to see what my useful battery life on average is with just ImapIdle running. Subjectively it seems worse than with nothing running, but still better than it was back when I used to leave OpenSSH running.

  4. #134
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Darn -- ok... so there's at least two people here who say openSSH is the cause of my battery woes... so I'll try it

    Here's my stupid question for today: How do you turn openSSH on/off? is it ssh -q?

    Merci, and have a great weekend!

    Jonn

  5. #135
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    Hmm… I don't know. I couldn't determine any significant difference with or without ssh turned on.

    But WiFi is really a battery killer. I do have iMapIdel and ssh on and mostly WiFi off, this at least gives me more then 24 hours of battery life.

    Cheers,
    Budy


  6. #136
    Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    You can use either the Services app or the UICtl app (both available from Installer) to enable/disable SSH. Services app is highly recommended, UIctl lets you directly stop and start server daemons on your iPhone and clicking on the wrong thing could do something nasty.

  7. #137
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I'm not sure I'm following what 'check' is supposed to do? I think its supposed to launch the mail app (or enough of it) to check mail and possibly show the red MAIL badge? But its not working for me....

    I've included my debug log, I see the "Forcing MobileMail to check email" but it doesn't seem to do it ... clicking the actual mail icon get the mail and when I go back to the springboard the red badge is there, so I think the check part is not working. Is it supposed to be working at this point, or is it a future implementation?

    2007-11-11 22:12:36 -0500: <-- applicationSuspend
    2007-11-11 22:13:06 -0500: --> processIMAPResponse
    2007-11-11 22:13:06 -0500: processIMAPResponse response * 0 EXISTS
    2007-11-11 22:13:06 -0500: IMAP server sent EXISTS. Sent exists=0 Current exists=0
    2007-11-11 22:13:06 -0500: <-- processIMAPResponse
    2007-11-11 22:13:16 -0500: --> processIMAPResponse
    2007-11-11 22:13:16 -0500: processIMAPResponse response * 1 EXISTS
    2007-11-11 22:13:16 -0500: IMAP server sent EXISTS. Sent exists=1 Current exists=0
    2007-11-11 22:13:16 -0500: New mail (1) detected
    2007-11-11 22:13:16 -0500: --> mailNotification
    2007-11-11 22:13:17 -0500: Sound preference set...
    2007-11-11 22:13:17 -0500: Popup preference set...
    2007-11-11 22:13:17 -0500: --> showAlert
    2007-11-11 22:13:23 -0500: Forcing MobileMail to check email
    2007-11-11 22:13:24 -0500: --> getMobileMailPid
    2007-11-11 22:13:24 -0500: <-- getMobileMailPid
    2007-11-11 22:13:24 -0500: Killing PID 42
    2007-11-11 22:13:24 -0500: <-- showAlert
    2007-11-11 22:13:24 -0500: <-- mailNotification
    2007-11-11 22:13:24 -0500: <-- processIMAPResponse

  8. #138
    Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    All the "Check mail" option is supposed to do is kill the MobileMail process, forcing a restart of MobileMail which forces a mail check and thus an update of the badge/number. And even that takes a few seconds. It isn't supposed to (at this point) bring the app to the active state.

    So from what you said and from the log, it is probably working just fine.

  9. #139
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    But what I'm trying to say is it doesn't bring up the red badge. I can leave it for hours and it doesn't update, but as soon as I run the Mail app it gets the mail and updates the badge.

    I even thought that maybe the springboard/summerboard was not updating so I reloaded the springboard but the red badge still was not there (unless I ran the mail app) ... so it doesn't seem to be working.

    Is there anything else I can get you? Am I the only one having this problem?

    I had uninstalled Summerboard completely for another problem, so have ruled out a conflict with Summerboard and iMapIdle.

    My iPhone is 1.1.1, AnySim unlocked

  10. #140
    hal
    hal is offline
    Professional Array hal's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    75
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    App is great, and I can live with the battery drain. The one real issue is better integration with the Mail app so that IMAP idle is basically a system pref running in the background, and the mail app is doing the work properly (or at least as a preference).

    I.e. mail comes in, IMAP Idle picks it up, and forces mail app to download it, then the first time the phone beeps it's to show that the mail app has downloaded new email to read, so I don't have to "check" then dismiss the notification on IMAP then check the mail app.

    This is great stuff. Congratulations on putting together something that Apple should have done from the outset. Many thanks to you.


 

 

Similar Threads

  1. Need Help!!!!! High Temp readings during idle and run.
    By T_Carps88 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-26-2011, 04:41 PM
  2. MacNN: Fujitsu Siemens intros LCDs with zero-power idle
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 08-13-2008, 11:30 PM
  3. programs quitting while idle
    By longbeard in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 1
    Last Post: 03-19-2008, 01:28 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 02-22-2008, 05:33 AM
  5. WiFi works, but disconnects when idle
    By javipas in forum General
    Replies: 5
    Last Post: 11-06-2007, 01:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:21 PM.
twitter, follow us!