Results 1 to 9 of 9
Discuss [EDGE] Can't switch it off with (Net)Services, iToggle at the Free Toolchain Software (Cydia App's) - Hackint0sh.org; I'm on 1.1.2 and I am unable to really switch EDGE off. Services and NetServices ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question [EDGE] Can't switch it off with (Net)Services, iToggle

    I'm on 1.1.2 and I am unable to really switch EDGE off.

    Services and NetServices behaviour:
    turn EDGE switch to OFF, start Safari, EDGE is enabled!, when I look back in (Net)Services the EDGE switch moved automagically back to ON!

    iToggle 1.0.4 behaviour:
    this one was giving me the option to really switch it off, but it seemed to be a dangerous application as it could cause a crash of the phone. So I upgraded to iToggle 1.0.5.

    iToggle 1.0.5 behaviour:
    nothing basicly: both the EDGE and BLUETOOTH switched are greyed out, so they cannot be operated.


    Regardless of the settings in the EDGE server/username/password field EDGE is "active" on my phone. I tried all kinds of dummy settings there but still my phonebill gets huge because of the fact that EDGE keeps on working.


    * is it possible that iToggle messed up some file now that 1.0.5 shows some greyed out switches? If so, which files and how can I restore them (without restoring the iphone)?



  2. #2
    Senior Professional Array Twisty iphoney's Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    492
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    34

    Default

    Quote Originally Posted by stefimke View Post
    I'm on 1.1.2 and I am unable to really switch EDGE off.

    Services and NetServices behaviour:
    turn EDGE switch to OFF, start Safari, EDGE is enabled!, when I look back in (Net)Services the EDGE switch moved automagically back to ON!

    iToggle 1.0.4 behaviour:
    this one was giving me the option to really switch it off, but it seemed to be a dangerous application as it could cause a crash of the phone. So I upgraded to iToggle 1.0.5.

    iToggle 1.0.5 behaviour:
    nothing basicly: both the EDGE and BLUETOOTH switched are greyed out, so they cannot be operated.


    Regardless of the settings in the EDGE server/username/password field EDGE is "active" on my phone. I tried all kinds of dummy settings there but still my phonebill gets huge because of the fact that EDGE keeps on working.


    * is it possible that iToggle messed up some file now that 1.0.5 shows some greyed out switches? If so, which files and how can I restore them (without restoring the iphone)?
    hey
    I am having the same problem on 1.1.2 with itoggle 1.0.5
    thanks

  3. #3
    Advanced Array The Punisher's Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Twisty iphoney View Post
    hey
    I am having the same problem on 1.1.2 with itoggle 1.0.5
    thanks
    me three. Option is grayed out

  4. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    when u switch edge off by netservice...it still shows edge figure on the top of the main screen with clock and other things...but edge is off! it just shows there...
    if u go in the settings and usage ..there u can see if u have used edge...

    one another problem is..when u restart iphone ..edge is activate automatically...so u have to turn it off every time u restart iphone by netservice

    as i said before ..it will show " E" in the main page...but edge will still be off...
    it works perfect here...

  5. #5
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Default

    Actually
    I dont think edge is disabled... Instead it only changes the edge settings so that it gas incorrect apn
    HappySMP - Firmware 1.1.4 | Baseband 04.04.05_G | Bootloader 3.9

    iPhone use in Canada over EDGE. Price, usage, data

    * Restored to 1.1.4, ZiPhone, iClarified - Unlocked with this Link
    * Restored to 1.1.3, ZiPhone, Anysim 1.3 - Unlocked using this Link
    * Revirginized, Restored to 1.1.1 - Unlocked using i.unlock.no - Thank you Number_41
    * OTB iPhone (1.0.2) Week 39 w/Baseband 03.14.08_G & BL 3.9 - Unlocked using PXL, Pacay, iBrickr


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    300
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    24

    Default

    netservices works for me with 1.1.1 in switzerland.
    services didnt work it just changes the APN.
    netservice (the newer verions) do a real disable at the EDGE, it does restart the phone funcion without EDGE

    http://homepage.mac.com/hartsteins/c...ers/index.html

    0.1.4 - Update 12/03/07
    NEW - EDGE - A new method is being applied to break EDGE connections more consistently.

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    this is a lil old thread...but im having these issues still

    i just upgraded to 1.1.2 from 1.1.1
    im using netservices latest version
    in 1.1.1 it would disable edge and remove icon from menu bar and I never get popups about edge.

    in 1.1.2 it says disabled, but still shows the icon in menu bar, and i sometimes get a popup.

    any ideas how to fully disable, remove icon, and stop popups?

  8. #8
    Senior Professional Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    13

    Smile

    I have BL4.6, version 1.1.2, Firmware 04.02.13.

    Restored to 1.1.1, jailbreak, okprep, update to 1.1.2, jailbroken. Working now with At&T company account (no new contract) It should also work with xxxSim too, but not yet implemented.

    I had problem with Edge turning back on by itself using SSH. The problem is you can turn it off, but you don't want to go back to SSH because it will turn it on everytime. So once you turned it off, don't click on SSH.

    Then, to be save, I installed iToggle 1.0.5. I can turn it off now because it uses different profile. So whenever I am out of Wifi range, I get messages like "Can't activate Edge", which is good. It means the Edge is off.

    Again try not to touch iToggle, because it will turn it back on again. But the good thing is, iToggle will ask you if you want to restore to ATT, Tmobile or others. Make sure to cancel it.

    I restored it once back to ATT as a test. And I ended up paying about $5 of usage for 300kb download.

    So far I am happy.

    Not yet want to soft jailbreak 1.1.3 since I am using it for about one month. I am trying not to mess around too much and enjoy what I have so far. Hopefully these bugs will be solved later.

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    having the same problem on a 1.1.2 oob 4.6bl version phone, running JB 1.1.2 with xSim

    Services switch goes to off, but edge seems still be on (i receive mails in sleep mode out of wifi range :/ ), where the Icon is still on display.

    iToggle does the same thing. Turn EDGE off, EDGE Icon still there, Mails still coming in.


    any ideas what App to use to REALLY switch edge on and off ? i'm limited to 100mb/month and i dont want to waste useless bandwith with having EDGE running in background and doing crap. (and i dont want to mess all settings to manual-refresh and stuff, because i wanna use the phone normal on WIFI base, but controlled when out of wifi)

    thanx

 

 

Similar Threads

  1. IS there an app to switch off the EDGE?
    By amirsorial in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 1
    Last Post: 10-10-2008, 09:43 PM
  2. [EDGE services] Pricing & Options
    By JSN1 in forum General
    Replies: 2
    Last Post: 05-03-2008, 06:27 AM
  3. Services.app EDGE problem
    By osmononame in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 5
    Last Post: 02-03-2008, 06:59 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 11-22-2007, 05:00 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 10-15-2007, 11:02 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:26 AM.
twitter, follow us!