Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
Discuss Dell Optiplex GX620 Iatkos 10.5.7 No Audio at the Distributions - Hackint0sh.org; Ive tried every thing ive read and found, everything else works flawlessly, i kext the ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Dell Optiplex GX620 Iatkos 10.5.7 No Audio

    Ive tried every thing ive read and found, everything else works flawlessly, i kext the ac97 audio and all, the pkg and everything, still no audio. did or does anyone here know of anyway or someone who got their audio to work on this system?



  2. #2
    Rookie Array skibur's Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Hi Stuffie

    I'm really new to this hackint0sh stuff.

    I own a Optiplex 620 aswell.

    Im trying to install iATKOS v7 in it but once I install the OS and try to make it boot the computer freezes on the grey screen with the apple on the middle.

    What distribution did you use to install OSX on your dell optiplex gx620?

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i used iatkos v7, u gotta use a kernel, i found the same problem, use the latest kernel in the installer think its 9.0.7 or something, and i fixed the audio, lemme know if you need help

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Any progress with this baby? whats the audio chipset?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Rookie Array skibur's Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Hi yall

    I just downloaded the kalyway 10.5.2 distro and was able to install and finally execute MAC OSX.

    But guess what the audio doesnt work

    How did you get the audio to work stuffie?

    icchansan the audio chipset of my pc is:
    Soundmax Integrated Digital Audio


  6. #6
    Rookie Array skibur's Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Exclamation Changed to iATKOS v7

    I changed the distribution to iATKOS v7 aswell and installed the kernel 9.7.0 and as said, the instalation was a success.

    I had to reinstall the OS again to update the drivers for our broadcom lan card and its working fine.

    Nevertheless I can't get the sound to work. When I go to the sound option on the System Preferences it says "No input devices found".

    I tried to install what icchansan told DigitALL on one post but after the reboot nothing changed. Cold you tell me how you got the sound to work please?

    BTW I can't change the display settings, any clue on fixing this so I can have a better resolution? Is it a videocard driver or monitor problem?

    Thnx Alot.
    DELL OPTIPLEX GX620
    Distribution: iATKOS v7 10.5.7
    Hardware Status: Intel(R) Pentuim(R) 4 CPU 3.40GHz
    Intel(R) 82945G Express Chipset Family: Working, SoundMAX Integrated Digital Audio: Partially Working, Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express: Working, USB: Working

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default GX520 iATKOS v7 no audio

    Hi Guys,

    I'm a OSx86 noob too, and finally managed to get iATKOS v7 working with a patched kernel too (9.5.7 I think). Got network working via the BCM5751 install option, but no sound working. Quite a few posts say to change a file under the AppleAC97Audio.kext folder, but that doesn't exist on my setup.

    Anyone know any solutions? Or any hints on how to get the AC97 kext installed.

    Aside from that, OSx86 looks great ... can't believe I haven't done it before. Once I get the wife converted over to OSX, I work on the funding for a MacBook Pro!

    Cheers, Cam

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Maybe this is the brand or something but we need chipset model
    Soundmax Integrated Digital Audio

    In my case is Realtek but whichone?
    there lots of models
    Index of /apple/AppleHDA/realtek

    You guys need to find out the chipset model, for now maybe try with voodooHDA, google it and good luck

    To find out your chipset try downloading everest full version and report back your results
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by cammck View Post
    Hi Guys,

    I'm a OSx86 noob too, and finally managed to get iATKOS v7 working with a patched kernel too (9.5.7 I think). Got network working via the BCM5751 install option, but no sound working. Quite a few posts say to change a file under the AppleAC97Audio.kext folder, but that doesn't exist on my setup.

    Anyone know any solutions? Or any hints on how to get the AC97 kext installed.

    Aside from that, OSx86 looks great ... can't believe I haven't done it before. Once I get the wife converted over to OSX, I work on the funding for a MacBook Pro!

    Cheers, Cam
    hi, sorry been wanted to tell but i have the edited ac97 for the gx620, pm me for it, it gives sound, but onboard input has yet to be done, but sound is perfect!

    neva mind the pm heres the link
    http://boxstr.com/files/5994148_lesw...Audio.kext.zip
    Last edited by stuffie5; 09-09-2009 at 10:31 PM.

  10. #10
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Yeh some audio chipset dont have input support in OSX, did you try with voodooHDA? or check in system preferences - then sound - inputs
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Installing OSX86 on DELL Optiplex GX620
    By skibur in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 07-19-2012, 02:27 AM
  2. Dell Optiplex 760
    By Luke Mosse in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2012, 07:30 PM
  3. Dell Optiplex 755 10.6 Anyone???
    By phireglass in forum Distributions
    Replies: 1
    Last Post: 12-20-2009, 12:14 AM
  4. Optiplex GX620 leoperd driver help
    By HarryButter in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 10-29-2009, 05:09 AM
  5. Dell Optiplex 740- Need Help!!
    By ncredubl in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-01-2009, 04:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:20 AM.
twitter, follow us!