Results 1 to 4 of 4
Discuss 3G Connectivity Issue after Unlock at the Blacksn0w (3G(S) unlock) - Hackint0sh.org; Hello All, I have an iPhone 3G that was previously unlocked using Ultrasn0w. This weekend ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default 3G Connectivity Issue after Unlock

    Hello All,

    I have an iPhone 3G that was previously unlocked using Ultrasn0w. This weekend I decided that I would take the big leap and update to 3.2.1.

    To update, I restored the phone using the latest firmware, loaded blackra1n, and blacksn0w using Wi-Fi.

    The update went flawlessly, but now when the phone is put to sleep (by clicking the power button once) and woken up again (by pressing the power button again and sliding to unlock), I have an issue with 3G connectivity. If I go into Safari and try to load a webpage, the page does not load. If I then click the X to stop, and then refresh the page, my 3G connection resumes normally and the webpage loads. During this process the 3G symbol at the top of the springboard is constant (ie it does not disappear or change).

    While this issue is relatively minor, it is frustrating, and I would like to know if anyone has any ideas on how to solve this issue? In case it helps, the phone was originally purchased in America for the AT&T network. I now use the phone on Australia's Optus network. The phone has worked perfectly on that network with the Ultrasn0w unlock for the last 6 months.

    Thanks in advance and Happy Holidays!



  2. #2
    bmw
    bmw is offline
    Supporter Array bmw's Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    USA
    Posts
    70
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by eljefe27 View Post
    Hello All,

    I have an iPhone 3G that was previously unlocked using Ultrasn0w. This weekend I decided that I would take the big leap and update to 3.2.1.

    To update, I restored the phone using the latest firmware, loaded blackra1n, and blacksn0w using Wi-Fi.

    The update went flawlessly, but now when the phone is put to sleep (by clicking the power button once) and woken up again (by pressing the power button again and sliding to unlock), I have an issue with 3G connectivity. If I go into Safari and try to load a webpage, the page does not load. If I then click the X to stop, and then refresh the page, my 3G connection resumes normally and the webpage loads. During this process the 3G symbol at the top of the springboard is constant (ie it does not disappear or change).

    While this issue is relatively minor, it is frustrating, and I would like to know if anyone has any ideas on how to solve this issue? In case it helps, the phone was originally purchased in America for the AT&T network. I now use the phone on Australia's Optus network. The phone has worked perfectly on that network with the Ultrasn0w unlock for the last 6 months.

    Thanks in advance and Happy Holidays!
    Correct me if I am wrong,
    USA ATT is totally different then your Celluar Service Provider - Optus?

    If so, why would you think ATT 3G is the same as Optus? They run on two different networks, two different APN's.

    If I am correct, then you do not have 3G, you must turn 3G off under settings. Leaving 3G on will not load your pages on safari or any other network connected apps.
    There is no such thing as a mistake, there is what you do, and what you don't do.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    iPhone is a multiband phone. It works on networks around the world. I have been using optus for 6 months with no issues, now I have updated to 3.2.1 and I have this new problem.

    Thanks for your idea though!

  4. #4
    Super Moderator Array Olethros's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Norway
    Posts
    8,360
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    439

    Default

    Quote Originally Posted by eljefe27 View Post
    Hello All,

    I have an iPhone 3G that was previously unlocked using Ultrasn0w. This weekend I decided that I would take the big leap and update to 3.2.1.

    To update, I restored the phone using the latest firmware, loaded blackra1n, and blacksn0w using Wi-Fi.

    The update went flawlessly, but now when the phone is put to sleep (by clicking the power button once) and woken up again (by pressing the power button again and sliding to unlock), I have an issue with 3G connectivity. If I go into Safari and try to load a webpage, the page does not load. If I then click the X to stop, and then refresh the page, my 3G connection resumes normally and the webpage loads. During this process the 3G symbol at the top of the springboard is constant (ie it does not disappear or change).

    While this issue is relatively minor, it is frustrating, and I would like to know if anyone has any ideas on how to solve this issue? In case it helps, the phone was originally purchased in America for the AT&T network. I now use the phone on Australia's Optus network. The phone has worked perfectly on that network with the Ultrasn0w unlock for the last 6 months.
    See if fuzzyband downgrader works for you.

    Blackra1n and blacksn0w unlock work fine for some people but in general ultrasn0w has more success reports. There was absolutely no reason for you to upgrade your baseband to a version that requires blacksn0w to unlock. This is a very common misconception and it is difficult to get people to realise that pwnagetool and ultrasn0w offer a superior jailbreak and unlock on OS 3.1.2
    Please read the stickies & search forum before posting!
    How to report an iTunes restore/update fail in a useful manner
    -

    iPad 3G 64GB (4.3.3, Redsn0w) oldest SHSH 3.2.2
    iPhone 4 32GB (4.2.1, Redsn0w JB-monte) oldest SHSH 4.1
    iPhone 3GS 32GB (4.3.3; Pwnagetool) factory unlocked oldest SHSH 3.1
    iPhone 8GB (3.1.3; Pwnagetool) AT&T Locked - Unlocked with bootneuter

    -
    Did we solve your problem? Got a dollar or two spare ? Donate!

 

 

Similar Threads

  1. Unlock 3GS BB 05.11.7 ios 3.1.2 wifi issue
    By ayubsyz in forum iPhone 3GS
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2011, 07:16 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 04-09-2011, 04:00 AM
  3. iphone connectivity issue
    By TachyonWireless in forum Blacksn0w (3G(S) unlock)
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2010, 04:16 AM
  4. 3G Unlock issue 1 signal bar
    By psi_lizard in forum Turbo-, Supersim and Simcloning Solution
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-2009, 10:47 PM
  5. [1.1.4] slide to unlock issue
    By audia5 in forum General
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2008, 03:11 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:16 PM.
twitter, follow us!