Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Discuss "Unsupported CPU" panic after installing iDeneb at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; I've just tried to install iDeneb 10.5.5 on my Dell with the following specs: Dell ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default "Unsupported CPU" panic after installing iDeneb

    I've just tried to install iDeneb 10.5.5 on my Dell with the following specs:

    Dell Dimension 5150
    Pentium D 2.8GHz
    2GB RAM
    Nvidia GeForce 7900GT 256MB
    I try booting afterwards, but the kernel immediately panics with the following error:

    Code:
    panic(cpu 0 caller 0x...) "unsupported CPU"
    
    ...
    
    Kernel loadable modules in backtrace:
    com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagement...
    I installed using the SSE2 SpeedStep kernel and Intel chipset drivers.

    Does anyone have any ideas?

    Thanks.



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Try to disable HT feature in the BIOS, and check if you have SATA AHCI Support too
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for your reply icchansan.

    I don't think my Pentium D has HT technology, at least in Windows it only shows two processors.

    I can't find an option in my BIOS for SATA AHCI, there's just an option for the RAID to be set to Auto or Always RAID.

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    The DellTM Dimension 5150 desktop gives users Intel® Pentium® 4 power with HT Technology
    ¬_¬;;

    theres a guy here, well its a old thread, look for it who disable HT and got the installation, ima check where to disable HT feature in the BIOS, I have a similiar PC in the office.

    I will post again soon as possible

    P.S. Maybe you need to update the BIOS, you can disable the HT in BIOS, look for it on 'Performance'
    Last edited by icchansan; 11-21-2008 at 03:03 PM.
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    The Pentium 4 processor that came with it are HT-enabled, but the Pentium D (dual core) don't have HT, and I have a Pentium D.

    I'm pretty sure I have the latest BIOS but I'm going to try to update it again tonight.


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Anyway did you try using cpus=1 on darwin?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I'll give that a try thanks.

    Where do I type that in?

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Restart, when darwin screen appear Press F8 and then type:
    cpus=1 -v
    if you got the same error then try to change the kernel
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks, I'll give that a try when I get home!

    BTW, does that mean that I'll be disabling one CPU?

  10. #10
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Yeh its just to run 1 core
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. "Unsupported System" error
    By Alandalf in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2010, 10:48 PM
  2. Kernel Panic while Booting, "dev" output
    By nixnick in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 06-03-2010, 06:01 AM
  3. "Waiting for root device" after installing ideneb
    By yarrut in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-22-2009, 02:58 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-26-2009, 01:21 AM
  5. Replies: 7
    Last Post: 05-26-2008, 11:04 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:46 PM.
twitter, follow us!