Results 1 to 8 of 8
Discuss Toshiba X3100 graphics and More at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; hey guys i've been having a issue with my graphics card.I have installed leo4allv3 using ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Toshiba X3100 graphics and More

    hey guys i've been having a issue with my graphics card.I have installed leo4allv3 using a vanilla kernal.Ok,i managed to get the screen to come up by not selecting the x3100 option during install.I have a gui so i downloaded the nativ.kewt and i used kernal helper to install it,rebooted still the same.

    here are my specs,since i heard this is the best place for help
    Toshiba Satellite L305-s5877
    Intel 965 chipset
    Intel Core2 Duo 2Ghz
    Pioneer dvd-rw DVRKDO8L
    Intel ICH8M Ultra ata storage controller
    Chicony usb 2.0 camera(working)
    Realtek RTL8102E Family PCi-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)(didnt know how to install driver or which one)
    Intel pro wireless 3945abg
    Realtek HD Audio(i Got this working myself)
    Intel X3100 Graphics(not Working)

    If I could just get a hand in getting it to work.Also i got my wwan aircard working.
    Also will running leopard make my system run hot
    Thanks
    The Macgod79



  2. #2
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by macgod79 View Post
    hey guys i've been having a issue with my graphics card.I have installed leo4allv3 using a vanilla kernal.Ok,i managed to get the screen to come up by not selecting the x3100 option during install.I have a gui so i downloaded the nativ.kewt and i used kernal helper to install it,rebooted still the same.

    here are my specs,since i heard this is the best place for help
    Toshiba Satellite L305-s5877
    Intel 965 chipset
    Intel Core2 Duo 2Ghz
    Pioneer dvd-rw DVRKDO8L
    Intel ICH8M Ultra ata storage controller
    Chicony usb 2.0 camera(working)
    Realtek RTL8102E Family PCi-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)(didnt know how to install driver or which one)
    Intel pro wireless 3945abg
    Realtek HD Audio(i Got this working myself)
    Intel X3100 Graphics(not Working)

    If I could just get a hand in getting it to work.Also i got my wwan aircard working.
    Also will running leopard make my system run hot
    Thanks
    The Macgod79

    all work fine there, minus Intel pro wireless 3945abg, no has sollution for this wireless.

    for intel x3100 search by Natit.kext for GMA. works fine.
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i must be doing something wrong. i installed the natit.kewt using kext helper and i rebooted after i did that.My graphics driver on leo4allv3 wouldn't display properly when i installed so i disabled it.I then did the natit.kext thing.I'm new and learning based on my hardware what should have i checked during instalation and what ethernet driver should i have choose cause i didnt see mine listed.
    The macgod79

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    still no luck with the x3100 stuff.Also what networking driver would i need

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    SOLVED!!!.Got the graphic card showing up by deleting the gma950.kext files in the extensions folder.Also i had to delete the Intelintegratedframebuffer.kext file as well as it to is used only for gma 950 graphics.After i thru them away i took the kexts that where on the leo4all disc and bam it worked.I'd like too say thank you too kgroove on the hackintosh irc channel for his help.I didn't install the natit kext.What exactly does that do? Now if i can fix my ethernet, i'll have a working complete system.It's a realtek rtl8102e i believe.i found a driver for it on realteks website says it is for it and mac osx so maybe.Anyway i'll keep plugging away at fixes til it's done.Anyone with x3100 and 965 chipset questions,let me know
    Last edited by macgod79; 08-28-2008 at 11:26 PM.


  6. #6
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Nick trick
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Having problems getting Apple Logic to work due the video card not having 64 MB of VRAM and Quartz Extreme. Any Ideas? I have a x3100 but can't get the x3100 fully installed because I have video, but no options for resolution....

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    go inside your extention folder.Delete the intel integrated frame buffer kext.delete all the gma 950 kexts as well.it should on reboot work.let me know i got mine working

 

 

Similar Threads

  1. Lion Intel GMA X3100
    By jordangarrard in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 3
    Last Post: 01-22-2012, 02:51 AM
  2. I Need Driver GMA 3100 (not GMA X3100)
    By metou3 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2009, 05:35 PM
  3. [Kalyway] 10.5.2 with X3100 on Toshiba P-205
    By conjure1 in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 8
    Last Post: 07-15-2008, 01:11 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 04-03-2008, 02:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:29 PM.
twitter, follow us!