Results 1 to 3 of 3
Discuss Problems with Link-State of Intel Pro 1000 at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Hi folks, I got a little problem with my integrated network card. When I boot ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Problems with Link-State of Intel Pro 1000

    Hi folks, I got a little problem with my integrated network card. When I boot up, I got no network connection because Mac OS thinks that there is no cable plugged in. Ifconfig shows me media: 100baseTX <full-duplex> (<unknown type>) status: inactive . In the System Preferences in the Network Settings Mac OS also says that there is no cable plugged in. If I assign an IP address statically, ifconfig doesn't show me any ipv4 address and networking is still not working. If I switch to DHCP in the gui, I get an IP and networking works. But still ifconfig shows me that there is no cable plugged in:
    en0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULT ICAST> mtu 1500
    inet 192.168.178.128 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.178.255
    ether 00:13:d4:b2:51:1e
    media: 100baseTX <full-duplex> (<unknown type>) status: inactive
    supported media: autoselect 10baseT/UTP <half-duplex> 10baseT/UTP <full-duplex> 10baseT/UTP <full-duplex,hw-loopback> 10baseT/UTP <full-duplex,flow-control> 100baseTX <half-duplex> 100baseTX <full-duplex> 100baseTX <full-duplex,hw-loopback> 100baseTX <full-duplex,flow-control> 1000baseT <full-duplex> 1000baseT <full-duplex,hw-loopback> 1000baseT <full-duplex,flow-control>


    I have already tried to set the media type manually, but it didn't take any effect. I have the problem with Semthex kernel as well as the koolkals kernel pack.

    So every time I boot up my system I have to go to System Preferences, set IP to manually, have to switch back to DHCP that I get networking. Pretty ugly workaround. Does anyone know help?

    My configuration:

    Asus P5LD2-VM
    GF 7900GT 512
    OS X 10.4.9 (incl. latest fixes. used JaS 10.4.8 + JaS 10.4.9 Update)
    Koolkals Latest Kernel Pack (Darwin noname 8.9.1 Darwin Kernel Version 8.9.1: Thu Mar 26 20:55:00 PST 2007; netkas: 792.18.15~1/RELEASE_I386 i386 i386)
    ALC882 Sound Fix v0.4b
    VGA Bios-Mod for proper RAM detection
    Latest security fixes.

    Greetings,

    Frettchen



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Update

    When I use PS/2 keyboard + mouse everything is working. But can anyone tell me how to access the "at"-key with a PS/2-Keyboard? Now some keys seem to don't work anymore ...

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Thumbs up Final Solution

    I replaced my IONetworkingFamily.kext with the one in the attachement. Now the Link-State is working well.
    Attached Files

 

 

Similar Threads

  1. Intel Wireless-N 1000 Card Drivers?
    By C0OIM4N in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-17-2011, 05:58 AM
  2. MacNN: New York state sues Intel for antitrust violations
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 11-04-2009, 07:00 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-31-2009, 03:00 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 04-01-2008, 04:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:29 AM.
twitter, follow us!