Results 1 to 2 of 2
Discuss [Kext Request] audio problem... at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Hi Guys ! I 'm a big noob... and of course I have a big ...
  1. #1
    Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default [Kext Request] audio problem...

    Hi Guys !

    I 'm a big noob... and of course I have a big problem with my audio card which does not work ...

    My notebook is a Packard Bell and my audio card a "chipset ad 1986A hd audio soundmax"


    what can I do to solve my problem please ?



  2. #2
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Try this .kexts:

    http://forum.insanelymac.com/index.p...e=post&id=6740

    and:

    From: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/A8N-VM_CSM

    "The following steps assumes you have obtained and copied AppleAzaliaAudio.kext into /System/Library/Extensions. This can sometimes be found in /Backed\ up\ extensions. Also, it may already be in the /System/Library/Extensions folder. To copy use: cp -R AppleAzaliaAudio.kext /System/Library/Extensions while in the folder that contains AppleAzaliaAudio.kext

    1. Open Terminal from Applications\Utilities and type the following:
    * sudo /Applications/TextEdit.app/Contents/MacOS/TextEdit /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext/Contents/Info.plist
    2. Replace the line below: <key>IOHDAudioCodecVendorID</key> with: <string>0x11d41986</string>
    3. Save and Quit TextEdit
    4. Return to the Terminal and type the following commands:
    * chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext/
    * chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext/
    * diskutil repairpermissions /
    * rm /System/Library/Extensions.kextcache
    * rm /System/Library/Extensions.mkext
    5. Reboot

    You should now have 2ch audio output.

    Note: I couldn't get Taruga's AppleHDA Patcher v1.16 to work. It would show up in the System Preferences -> Sound but I couldn't adjust the volume. Here is the Linux Codec Dump for this board (I did this myself by typing "cat /proc/asound/card0/codec#0 >> /media/hda1/1986aCodec.txt" on a Ubuntu Live Disk): 1986a Codec Dump. "

    Should be work. Post back results.
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

 

 

Similar Threads

  1. Kext for ATIx550 and audio Problem
    By comanches66 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 01-20-2009, 03:42 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 04-28-2008, 04:18 AM
  3. [Kext Request} Audio CMI-8788 driver
    By Deanjo in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 04-24-2008, 04:57 PM
  4. [Kext Request] audio driver
    By cooler2005 in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 04-07-2008, 01:51 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-03-2008, 09:36 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:39 AM.
twitter, follow us!