Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
Discuss [Kalyway] Successfully installed, but few things not working? at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Now that I have the basic Kalyway 10.5.2 installed, I would like some of the ...
  1. #1
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default [Kalyway] Successfully installed, but few things not working?

    Now that I have the basic Kalyway 10.5.2 installed, I would like some of the other things working:

    1) My Linksys Wireless-G PCI Adapter in not working, How can get that working so that I can connect to the Internet?

    2) Audio is not working, I have Builtin Audio card in the Dell 9200 with "Stigmatel HD Audio codec/driver".

    3) My graphic card is the NVidia GeForce 7900GS is capable of higher resolution (1680x1050) than what osx86 is allowing which is 1024x768, anyway to get higher resolution?

    I think if I can these three things working, well 1 & 2 are really the priority, but it would be great to have 3 working.

    Any help will be appreciated. Thanks.



  2. #2
    Former Bender
    Guest

    Default

    The solution is in editing kernel extensions plist to change their vendor/device ID to fit yours.

    You can search the forum about these 3 devices.

    Well i think you'l' have more chances for 2 and 3.

    1 should have a broadcom or intel wifi chip if you really want it to work.

  3. #3
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by XianLi View Post
    The solution is in editing kernel extensions plist to change their vendor/device ID to fit yours.

    You can search the forum about these 3 devices.

    Well i think you'l' have more chances for 2 and 3.

    1 should have a broadcom or intel wifi chip if you really want it to work.
    Thanks for the reply. The reason I posted in the hardware/drivers forum was because I was really unable understand your solution let alone trying to attempt it. It seems way over my head and I thought posting in the Hardware forum would be the best place to ask for a more detailed help for I need to do. Yes I did search and have found a couple of bits of information regarding the graphic card and the audio with which I'm also trying to figure out what exactly people are saying because it is all very highly technical.

    I apologise if I broke any rules, all I was trying to do was to get more detailed help from some who is aware of the solutions with my hardware in mind.
    Last edited by jbloggs; 05-06-2008 at 09:51 PM.

  4. #4
    Former Bender
    Guest

    Default

    Don't want to sound rude but if you don't have any clue about what i'm talking about when telling you to modify kernel extension plist (vendor/device IDs) you better stop and ask someone skilled in OS X modding.

    You'll have to learn how to setup permissions (chmod and chown) if you modify such files (kext)

  5. #5
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by jbloggs View Post
    Now that I have the basic Kalyway 10.5.2 installed, I would like some of the other things working:

    1) My Linksys Wireless-G PCI Adapter in not working, How can get that working so that I can connect to the Internet?

    2) Audio is not working, I have Builtin Audio card in the Dell 9200 with "Stigmatel HD Audio codec/driver".

    3) My graphic card is the NVidia GeForce 7900GS is capable of higher resolution (1680x1050) than what osx86 is allowing which is 1024x768, anyway to get higher resolution?

    I think if I can these three things working, well 1 & 2 are really the priority, but it would be great to have 3 working.

    Any help will be appreciated. Thanks.
    Ok, going by topics:

    1) Linksys Wireless-G PCI Adapter, don't tell me nothing...have detailed model?

    2) Dell 9200 with "Stigmatel HD Audio codec/driver": ??? you have detailed model of you audiochipset Sigmatel?

    3) What you monitor? If is 15" only have 1024x768, btw, check for About this Mac / More Info / Graphics - If you had QE/CI, if not have try change your Natit/Titan/NVInject.kext for enable it.

    =)
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default

    Thanks for pointers, I really appreciate all the help. I was resolve 2) and 3).

    for 2) I found -> THIS SITE that has a whole bunch of Audio drivers/patchers listed by by Computer brand and the Dell XPS was the compatible for my Dell 9200 which in affect is a XPS 410.

    For 3) I found NVidia Driver installer at -> THIS SITE which detected my nVidia 7900GS walked me thru a wizard to load the driver.

    Now both the Sound and Graphics card are working great.

    Now to either get the "Linksys Wireless-G PCI adapter" or the built-in "Integrated Intel 82566DC Gigabit Network Connection" working. I connected to the built-in NIC and using Terminal utility I'm able to ping to my router but when I go to the network settings it does not let me turn on/activate the NIC. I tried to choose the DHCP setting and save but it never gets saved.

  7. #7
    IRC Netadmin
    Team of Hackint0sh
    Array f41qu3's Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,572
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by jbloggs View Post
    Thanks for pointers, I really appreciate all the help. I was resolve 2) and 3).

    for 2) I found -> THIS SITE that has a whole bunch of Audio drivers/patchers listed by by Computer brand and the Dell XPS was the compatible for my Dell 9200 which in affect is a XPS 410.

    For 3) I found NVidia Driver installer at -> THIS SITE which detected my nVidia 7900GS walked me thru a wizard to load the driver.

    Now both the Sound and Graphics card are working great.

    Now to either get the "Linksys Wireless-G PCI adapter" or the built-in "Integrated Intel 82566DC Gigabit Network Connection" working. I connected to the built-in NIC and using Terminal utility I'm able to ping to my router but when I go to the network settings it does not let me turn on/activate the NIC. I tried to choose the DHCP setting and save but it never gets saved.
    Maybe you need replace IONetworkingFamily.kext to solve this...
    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here.

    Twitter: @f41qu3 @hackint0sh @hmbt_org @iphone_dev

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,

    I am writing you this message since i need you help in correcting the problems i have with the sound and Graphics, same as yours, I noted that you had them corrected for Kalyway 10.5.2 in you post:
    ---------------------------------------------
    05-07-2008, 08:52 PM #6
    jbloggs

    Member

    Join Date: Mar 2008
    Posts: 74
    Rep Power: 4

    Thanks for pointers, I really appreciate all the help. I was resolve 2) and 3).

    for 2) I found -> THIS SITE that has a whole bunch of Audio drivers/patchers listed by by Computer brand and the Dell XPS was the compatible for my Dell 9200 which in affect is a XPS 410.

    For 3) I found NVidia Driver installer at -> THIS SITE which detected my nVidia 7900GS walked me thru a wizard to load the driver.

    Now both the Sound and Graphics card are working great.

    Now to either get the "Linksys Wireless-G PCI adapter" or the built-in "Integrated Intel 82566DC Gigabit Network Connection" working. I connected to the built-in NIC and using Terminal utility I'm able to ping to my router but when I go to the network settings it does not let me turn on/activate the NIC. I tried to choose the DHCP setting and save but it never gets saved.
    --------------------------------------------



    so please help me too, i have SigmaTel High Def Audio Codec and Geforce 8400 m GT. and the problems are the sam as yours..

    HELP is GREATLY appreciated man,
    Thanks,
    Atomixprince

  9. #9
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Hi whats your sigmatel chipset? for your video check this site
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  10. #10
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Im so sorry, but how do i find out the info about my audio sigmaTel chipset??


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 02-02-2010, 03:36 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 01-10-2010, 11:11 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 03-30-2009, 05:30 PM
  4. Any Vista 64x'er get this working'/installed successfully?
    By deltido in forum Old *pwn Solutions
    Replies: 2
    Last Post: 07-31-2008, 06:33 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-22-2008, 05:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:12 PM.
twitter, follow us!