Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Discuss JaS OSx86 10.5.4 install issues at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Hi. I'm trying to install leopard using the "JaS OSx86 10.5.4 Client Server Intel SSE2 ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default JaS OSx86 10.5.4 install issues

    Hi.

    I'm trying to install leopard using the "JaS OSx86 10.5.4 Client Server Intel SSE2 SSE3" installation with the same DVD disc on two PCs, each has a different problem...

    The first one has an Intel Dual Core 6300 (1.86GHz X 2) 64bit processor, an Asus P5B-V motherboard, Geforce 8800GTS and 2GB of RAM.
    When I try to boot through the disk, it writes:
    "System Config File '/com.apple.Boot.plist' not found"
    which by the way also happened with another leopard OSx86 installation disk.
    Anyway, when this message appears, I press F8 for the options screen, where it lists all the possible volumes. The only possible volume is:
    "hd(255,0) Ethernet PXE Client"
    However, in the second computer (which I will talk about in a moment) which does manage to install the Leopard using this disc, the volume is:
    "hd(111,0) JaS OsX86 10.5.4 Client / Server Intel SSE2 SSE3"
    I tried to run some special commands like rd=discXsY with some numbers, but I don't really know which disc and slot/partition I need to specify, or why it doesn't show the DVD disc in the volumes list in the first place.
    Any ideas?

    Well, the second computer is an older one. It has an Intel Pentium 4 2.8GHz processor, an Intel ROCK LAKE 865 motherboard, 512MB of RAM and a Geforce FX 5200.
    I've managed to boot from the DVD disc and to install the leopard successfully on a partition I've created using "Acronis Disk Director Suite" (as instructed in this guide). I then tried to boot from the hard drive. I selected Mac OS X in the "Acronis OS Selector" menu. Some text pops up and asks me if I want to select any special options. I press enter to go into the Mac OS X, but the computer just restarts after a second. I tried to apply some options like -x, cpus=1, -legacy, rd=discXsY.... didn't help.
    Any suggestions?

    Thanks


    EDIT: I tried to read some more about the second computer's problem (instant reboot) and found a mention of something called 'nx-bit' in the BIOS settings that might fix the problem, but I couldn't find anything like it in the computer's BIOS.



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Hi urip, Maybe your partition its not active

    Boot into the DVD, Press F8 at Darwin Boot Loader and type -s and press enter.

    Now type:

    fdisk -e /dev/rdisk0 (your number may vary)
    update
    flag 1 ('1' being the partition number in my case)
    w
    q
    reboot

    That should set your partition active and you should be able to boot okay.


    In the Bios, did change your SATA controller to AHCI?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Advanced Array

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I dont trust in JaS DVD , download iDeneb 10.5.5

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default help!!!

    hi i have ideneb 10.5.5 i try everyway to install my asus x52s intel t9300 2,5 ghz 3gb ram ati hd 2600 but --ask me select a destination but noting on screen pls help me.......

  5. #5
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by kahramanyum View Post
    hi i have ideneb 10.5.5 i try everyway to install my asus x52s intel t9300 2,5 ghz 3gb ram ati hd 2600 but --ask me select a destination but noting on screen pls help me.......
    Hi Kahramanyum, open Disk Utility from the Utilities menu. In Disk Utility, Select your Hard Disk or Partition, you should choose Mac OS Extended (Journaled) and press erase. After this, quit Disk Utility to return to the Leopard Installer.

    Now you'll be able to select a destination for Leopard, hope this help you. :hack:
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default help

    i try but not work i start -s
    and i write
    fdisk -e /dev/disk0s4
    and after w for write mbr
    and reboot but i cant see where or which partition i installed what can i do
    i open disk utilities and try to format partition to os extended journaly but it doesn't work pls help me

  7. #7
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Try this:

    fdisk -e /dev/rdisk0s4 (I believe this is your leopard partition)
    update
    f 4
    w
    q

    reboot
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default thank you but :(

    i dont und. where i mistake but disk utility show me about partition
    verify volume failed: unrecognized filesystem
    i didnt turn SATA to AHCI on my bios mybe problem is my bios
    everything works but i can't see destination
    do you know onether boot program for format to MAC OS Extented my partition

  9. #9
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Talking

    Quote Originally Posted by kahramanyum View Post
    i dont und. where i mistake but disk utility show me about partition
    verify volume failed: unrecognized filesystem
    i didnt turn SATA to AHCI on my bios mybe problem is my bios
    everything works but i can't see destination
    do you know onether boot program for format to MAC OS Extented my partition
    If you have Vista try this using Disk Management

    Right click ‘computer’ and select ‘manage’. Select ‘Disk Management’ in the ‘Computer Management’ screen. In Disk Management Delete your Leopard partition and Make another one But Raw and Active this Partition

    If you have XP try with Partition Magic and make a raw partition too and active the partition.

    And try Installing again
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  10. #10
    Advanced Array

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    or u can install acronis director suite 10 + OS selector, and u can choose the opereating sistem u want boot


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Common Issues/Questions - OSX86 FAQ
    By TJ2K7 in forum Installation
    Replies: 67
    Last Post: 11-06-2011, 09:43 AM
  2. Graphics issues with iPC OSX86 10.5.6 installer
    By f1lm in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2010, 09:24 AM
  3. Printing issues on IPC osx86 10.5.6 ppf6
    By CDnow in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 01-21-2010, 03:22 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 01-11-2008, 09:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:36 PM.
twitter, follow us!