Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
Discuss iDeneb 10.5.5 on Pentium 4 2.4GHz SSE2 at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Hi forum, The iDeneb DVD won't boot on my machine. It starts loading, and after ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default iDeneb 10.5.5 on Pentium 4 2.4GHz SSE2

    Hi forum,

    The iDeneb DVD won't boot on my machine.
    It starts loading, and after some time it simply restarts.

    The same happened to me with the other releases (kalyway, leo4all).

    I have already tried the -x -f -v cpus=1 -legacy options, but they do not seem to work.

    For what I remember from my kalyway attempt, it has something to do with the kext extensions that the dvd loads, but I can't get past the problem.

    I will adore you forever for a successful installation
    Thanks in advance,
    hugo
    Last edited by hpacheco; 11-14-2008 at 02:15 PM.



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Did you patched your kernel with SSE2 Support?, can you tell us the error by using -v in darwin?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I cannot precise the error, since it is loading files (with the -v option), and suddenly writes some more IO lines and reboots, I can't say what it is.

    No, I did not patch the kernel, and that is one of my doubts.
    Isn't the release already with SSE2 support? It says iDeneb 10.5.5, Chammeleon bootloader.

    I also do not know how to change the kernel it boots. Just know that mach_kernel is the original one.

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Well installa again then in the customize area pick a kernel with SSE2 support, you'll this in the info, pick speedstep or StageXNU
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have tried that before, but am very noobish on it.

    the help (?) gives me this list

    9.4.0 StageXNU (Intel/AMD/SSE2/SSE3)
    9.2.0 Sleep (Intel/AMD/SSE2/SSE3)
    9.2.0 SpeedStep (Intel/AMD/SSE2/SSE3)

    I have tried to write speedstep_kernel, stagexnu_kernel or sleep_kernel, but it returns to the help menu.

    I think I am not invoking them properly
    Last edited by hpacheco; 11-14-2008 at 03:30 PM.


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    If you didnt install these kernels in your installation, they wont work, now you can reinstall and pick just one of those in the customize part, good luck
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    But my problem is when loading the DVD for installation, I haven't installed anything yet.

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by hpacheco View Post
    But my problem is when loading the DVD for installation, I haven't installed anything yet.
    Oh, ok then try this, disable all onboard stuff like sound, lan and stuff like dat and try again with -v

    if your using IDE HDD try to make sure is set as master and dvd as slave with the jumper no cable select, or try with a USB DVD Drive
    Last edited by icchansan; 11-14-2008 at 04:38 PM.
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ok, i followed you sugestion, but I think nothing has changed.

    All the onboard stuff is disabled, IDE scheme is cable select, with my hard drive master and the dvd drive slave.

    The last messages that I see before it reboots are:

    BSD root: disk1s3 ...
    ...
    disk1s3 I/O ERROR: ...
    SAM MULTIMEDIA: READ OR WRITE FAILED: ...

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    stupid me, i changed to NO cable select, but get all of the same.

    the file it is trying to read is /usr/lib/libedit.2.dylib, if it helps.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. MacNN: Apple refurbs: 2.4GHz Mac mini, only $599
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2010, 07:10 PM
  2. MacNN: $30 off 2.4GHz current-gen. Mac mini
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 09-09-2010, 09:20 PM
  3. INTEL MAC OSX 10.4.5 SSE2/SSE3 and 10.5.1 SSE2 with drivers
    By The_Dude_1978 in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 0
    Last Post: 02-28-2008, 04:56 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 01-13-2008, 12:37 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:47 PM.
twitter, follow us!