Results 1 to 5 of 5
Discuss Ideneb 10.5.5 - no sound - selected proper driver for install at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Hello Folks, I installed the recent Ideneb 10.5.5 distribution onto a Dell vostro 300 I ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Ideneb 10.5.5 - no sound - selected proper driver for install

    Hello Folks,

    I installed the recent Ideneb 10.5.5 distribution onto a Dell vostro 300

    I added a 3com 905 nic card prior to the install.

    The entire install goes perfectly, I can boot of the HDD fine, USB is working fine, however I am unable to get the sound working.

    During the install I selected the sound driver (adi1998b) as an option.

    however after the install No sound device is detected.

    doing a vanilla install with Kalyway 10.5.2 The sound drivers are installed properly and sound works perfectly.

    (however with kalyway, USB support is only partial: for example, the kalyway install will see my brother mfc 440 printer, however if I plug my iphone into a usb port it is not recognized, nor does the Iphone recognize it has been plugged into a usb.. and will not even start charging..)


    Anyone have any pointers on how I can get the sound working on the Ideneb install..

    thanks!

    -t



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    hiya and Welcome, Can you tell us the Sound card Chipset?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hello Again,

    And thanks greatly for the quick response!

    According to a lookup using my dell service tag, The Sound is: a Realtek ALC 888 chipset

    The desktop is a Vostro 200 mini-tower with the Intel G33 chipset.


    (I mistakenly referred to it as a vostro 300 in my post title)


    -thanks again!

    -t






    -thanks!
    Last edited by lodcomm; 11-21-2008 at 05:41 PM. Reason: change desktop model #

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Sound Now Working!

    Hello All,

    and thanks for all of the input.

    I have managed to get the sound working.

    I installed the kexts found in: HDA_ICH9_ALC_888.zip

    rebooted

    and now sound is working perfectly.


    thanks again

    -t

  5. #5
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Problem solved, Im cool like dat lol
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


 

 

Similar Threads

  1. [HELP]HP install driver ideneb 1.6
    By zumuzza in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-25-2011, 03:37 PM
  2. Ideneb how to install idt sound and network
    By extremeforce01 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2010, 07:53 PM
  3. Sound Problem/ Sound Driver Porblem
    By justus in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2009, 08:35 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 05-18-2009, 01:47 PM
  5. How does one Install a Sound Driver?
    By FredJones in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 2
    Last Post: 04-30-2009, 07:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:55 AM.
twitter, follow us!