Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Discuss Help NOOB to MAC + Forum at the Archiv (Leopard) - Hackint0sh.org; Hi, I have a Gateway Laptop (Model - MX6215B) I have installed iAT**S 2.0i on ...
  1. #1
    Senior Professional Array JayBird's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    373
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    27

    Default Help NOOB to MAC + Forum

    Hi, I have a Gateway Laptop (Model - MX6215B) I have installed iAT**S 2.0i on it and every thing has installed correctly apart from the sound. Has anyone got any ideas on how to fix this.

    I have always been a Micros**t user, and HATE!! Vista, i really want to get this working, any advice would be gratefully received.



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by JayBird View Post
    Hi, I have a Gateway Laptop (Model - MX6215B) I have installed iAT**S 2.0i on it and every thing has installed correctly apart from the sound. Has anyone got any ideas on how to fix this.

    I have always been a Micros**t user, and HATE!! Vista, i really want to get this working, any advice would be gratefully received.
    Whats your Audio onboard? use a program called everest and check the audio chipset. :hack:
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Senior Professional Array JayBird's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    373
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    27

    Default

    hey, i have downloaded the software and extracted it, however, i only have OSX on the system and i can see the program is a EXE how to i execute it? Cheers

    here is the link to the gateway site:

    http://support.gateway.com/s/Mobile/...3866Rsp2.shtml
    Last edited by JayBird; 10-19-2008 at 03:42 PM.

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Omg, sowwy the only way is installing Windows, can be under vmware fusion is really easy, or in a real partition.
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Senior Professional Array JayBird's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    373
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    27

    Default

    i know that the Audio drivers for windows are Sigmatel is that any help? cheers


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Ok, Lets try this

    Download and extract: Taruga 1.2 Patcher

    Download linux codec dump from linux for Sigmantel 9250: dump 9250

    Just drag the dump file onto the frog icon, it gonna take some, after installation, restart.

    If it doesnt work, you need to find your own chipset, try downloading a Windows XP USB LIVE
    Last edited by icchansan; 10-19-2008 at 04:56 PM.
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  7. #7
    Senior Professional Array JayBird's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    373
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    27

    Default

    hey, i extracted the 'frog' entered password etc, it loads to please drag and drop your linux.... icon. I drag the txt file to the frog icon to the bottom as it is in the menu list at the bottom of the screen, Got This:

    AppleHDA Patcher - 2006/2007 by Taruga v1.20


    * Patching AppleHDA.kext to 0x83847634 Done
    * Checking AppleHDA for patch Done
    0001f4a7 cmpl $0x83847634,%eax
    0002058b cmpl $0x83847634,%eax
    * Checking for SPDIF Out Not Detected
    * Checking for SPDIF In Not Detected
    * Using the following nodes in pathmap

    Back Mic: 3 20 9 11
    Speaker : 13 14 6 2

    * Copying new config to destination Done
    * AppleAzalliaAudio detected
    * Removed Done
    * Repairing Permissions Done
    * Deleting Extensions Cache Done

    ** Done patching - You can reboot now **

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Did you reboot? It works? :
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Senior Professional Array JayBird's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    373
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    27

    Default

    OMG YOU ARE A LEGEND!! yeah it worked, restarted and bam there was noise!!! it took me 5 attempts to drop it on the frog to work but it does,

    i know this is gonna be another noob question the keyboard i have it set out as UK but i have to use the 2 key to get an @ rather than the normal key. I can live with it, but have you heard of any fixes?

    also is there firewall software for a MAC? sure i wont need it.

  10. #10
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by JayBird View Post
    OMG YOU ARE A LEGEND!! yeah it worked, restarted and bam there was noise!!! it took me 5 attempts to drop it on the frog to work but it does,

    i know this is gonna be another noob question the keyboard i have it set out as UK but i have to use the 2 key to get an @ rather than the normal key. I can live with it, but have you heard of any fixes?

    also is there firewall software for a MAC? sure i wont need it.
    iono about your keyboard XD

    About the firewall, check this site:
    http://www.macupdate.com/

    Look for firewall
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. MacNN: Forum roundup: this week's latest forum topics
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 07-09-2011, 05:20 AM
  2. Please help a noob!!!
    By darukam in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 06-20-2009, 01:11 AM
  3. noob needs help
    By kristama in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 11-13-2008, 11:51 AM
  4. Noob Help
    By iKELOVE910 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 1
    Last Post: 10-31-2007, 02:10 AM
  5. Noob Help
    By Grimace in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 2
    Last Post: 04-24-2007, 05:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:38 AM.
twitter, follow us!