Page 12 of 24 FirstFirst ... 2345678910111213141516171819202122 ... LastLast
Results 111 to 120 of 234
Like Tree1Likes
Discuss [Guide] Boot OS X from External USB drive - Complete HOWTO at the AppleTV - Hackint0sh.org; Does any know if you need to use an powered external drive? I just use ...
  1. #111
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Does any know if you need to use an powered external drive?

    I just use a Maxtor 2.5 Onetouch. Was on sale, not powered.
    I use a powered hub and it boots.

    My problems is a blue tint.
    Seems atv is now stuck in this mode.
    http://img182.imageshack.us/img182/9485/atvbluelu9.jpg


  2. #112
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Is there a limit in the size of HDD you can use inside the ATV ?
    I see that quiet a few people are using a 80gig.
    I guess once the core partitions are created the media partition could be any size?

    I am guessing that apple could do storage checks remotely to see what drive is installed, the question is would they?

  3. #113
    Rookie Array

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Check this link for the most official word on Apple's stand about AppleTV hacks:

    http://www.engadget.com/2007/04/05/a...apple-tv-hacks

    To summarize: Apple's stance, it claims, is more along the lines of: it's your box, do with it what you please -- but be mindful of voiding that warranty.

  4. #114
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    May anyone help me, I have tried a lot of time, also changing hard disk, but the best result is apple osx logo for about 10/15 sec and then atv reboot. I have followed exactly all the step. Thanks.

  5. #115
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Excellent write-up Peter. Picked up my atv this afternoon, and was booting into OSX by tea-time . Looking forward to seeing some awesome development on this little device.


  6. #116
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hmm - one quirk I've just found. The apple remote (previously paired) stopped working when booting into normal atv. My quick fix is to unpair it as described here: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=304991

  7. #117
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok I am trying to boot to my external USB sata drive. I've followed the directions frankly word for word (or so I think). The ATV will go to access the HDD a few times in the begining for a few seconds but once it gets to the normal ATV boot screen all USB HDD activity stops. I've reversed the partition change to mess with the Info.plist file a few times and have even resorted to going from editing in nano and trying textwrangler (never touched the file with TextEdit).
    1) I did copy the patched mach_kernel in.
    2) I did install the boot.efi file off an ATV image file.

    Here is what my info.plist looks like:
    Code:
    <dict>
    				<key>IOPropertyMatch</key>
    				<array>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>5265636F-7665-11AA-AA11-00306543ECAC</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>Apple_Recovery</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict> 
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>426F6F74-0000-11AA-AA11-00306543ECAC</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string></string>
    						<key>RAID</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>Apple_HFS</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>Apple_HFSX</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>Apple_UFS</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    					<dict>
    						<key>Content Hint</key>
    						<string>Apple_Boot</string>
    						<key>Leaf</key>
    						<true/>
    					</dict>
    				</array>
    Any ideas here? I'm not really a hacking nor terminal noob so I'm baffled.

  8. #118
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I've tried again following all the steps, but nothing... Again the same, after 10/15 sec that the apple logo of osx comes out, atv reboot. Perhaps I have the wrong boot.efi, may someone send me a invitation in pm for demonoid or oink?

    thanks

  9. #119
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I fixed my issue by using an install script I located on TPB. ATV now boots OS X.

  10. #120
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Default password!!!

    A big thank you to everyone on this forum, I Just managed to open up my atv.

    I installed everything all the extras I wanted... including installing ssh and activating the afp server.

    Just one major thought though... now my atv is open to anyone with wireless around where live and knows what an Apple TV is. For instance there is an internet cafe opposite me... anyone scanning around to see what's available on wireless networks may find it and it's not hard to find out that the default login and password for any atv is frontrow. What I'm worried about is someone having free reign to hack into my atv and do anything they want!!!

    Sooo ... in my paranoia does anyone know how to change the default password from frontrow to anything I want; and know what implications that has for the health of atv when it does any of admin stuff...???

    Much appreciated if someone has any experience doing this...


 

 

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 12-03-2011, 05:27 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 01-25-2010, 07:52 AM
  3. Boot from external drive?
    By Travish997 in forum Tiger
    Replies: 2
    Last Post: 05-13-2009, 11:44 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 07-13-2008, 06:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 11:00 PM.
twitter, follow us!