Results 1 to 7 of 7
Discuss Weird - ATV starts, then no more output to TV at the AppleTV 1 - Hackint0sh.org; My ATV was hacked and was working for >1 year. Recently I did an upgrade ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question Weird - ATV starts, then no more output to TV

    My ATV was hacked and was working for >1 year.
    Recently I did an upgrade through the system menu, next thing it boots, I see the "start-up animation", then the screen goes dark - nothing displayed.
    The box still responds to SSH.
    Tried a few more reboots - same behavior.

    Any hints?
    I'll edit this post with more info (versions, etc.) when I get home, but if any of the experts need specific info please reply and I'll try to provide it.

    Thanks,
    --ranshe



  2. #2
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Norway
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I had the same problem once when I installed ATVfiles... Everything booted as normal than black screen, could hear the noise from the remote but no picture.. I was told it was the resolution was wrong so tried this from apple

    If your Apple TV is connected via component video and you don't see a picture, make sure you don't have an HDMI cable connected to Apple TV. If you don't, then try the following procedure:

    Hold down the Menu and Menu up/scroll (+) buttons simultaneously on the Apple Remote for 6 seconds.
    Apple TV will cycle through all of the available resolutions, displaying each for about 15 seconds. Please wait, as it may take up to 2 minutes before a compatible resolution is found. If the display is incorrect or doesn't show up, keep waiting while Apple TV continues to try and find a compatible resolution.
    When a picture appears on the screen, navigate to OK with the remote and press the Select/Play/Pause button.

    If you think you selected the wrong resolution, repeat these steps again. Apple TV works much better in HD resolutions such as 720p or 1080i. You should choose the 'best' resolution your TV supports.

    If HDMI or DVI connections are available on your TV, you can use them instead of component video to avoid this process.


    This didnīt work for me though, in the end i found something on the XBMC forum an article called "Black screen after installing something (fixed)" this worked for me. I have the link but it seems they have removed it... http://forum.xbmc.org/archive/index.php/t-70252.html.. But maybe if you serched there archive files you might find it

  3. Thanks ranshe thanked for this post.
    Like ranshe liked this post.
  4. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks Neil.
    I'm connected with HDMI...
    However, I did find the thread you mentioned ([Apple TV] (fixed) Black screen after installing something [Archive] - XBMC Community Forum) so I'll try this a bit later.

    Again, thanks for your help!
    --ranshe

  5. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Worked!!!
    My SAMBA sharing is still down, but at least I got the device back up - thanks again.

  6. #5
    Professional Array marie_c's Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    oh i was about to answer it. i also had the same problem before.. anyway, good for you it's okay now


  7. #6
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Norway
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Glad to help ya.. Ranshe... and very glad to meet you marie_c

  8. #7
    Professional Array marie_c's Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    nice to meet you too! thanks!

 

 

Similar Threads

  1. Can output be set to 480p?
    By lippe007 in forum AppleTV 2 (iOS based)
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2011, 06:36 PM
  2. what size video output
    By STORMCROW22 in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2010, 01:08 PM
  3. Oversized output on 10.6.3/10.6.4
    By dustintinsley in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2010, 10:14 PM
  4. 3.5mm Video output?
    By Supernissen in forum iPhone Developer Exchange
    Replies: 1
    Last Post: 04-15-2009, 01:23 AM
  5. [Pwnage Tool 2.0.2][Problem]Weird Colors When Phone Starts
    By dantesinferno08 in forum PwnageTool
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2008, 06:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 06:52 AM.
twitter, follow us!