Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
Discuss ATV no video at the AppleTV 1 - Hackint0sh.org; Hello! I'm new here. I got a ATV from eBay that won't boot. Orange LED ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default ATV no video

    Hello!

    I'm new here. I got a ATV from eBay that won't boot. Orange LED just blinking orange and i don't get any picture on my samsung lcd TV. I tried HDMI & Component.

    I pulled out the HDD and connected to my iMac. HDD seems to work fine. Tried an other HDD from here "smallatv.dmg". Still no video.

    Maybe a problem with the boot EFI?

    I hear the HDD spinnig up when plugged in ATV, thats all.

    Any tips for me?
    Last edited by schurikde; 04-11-2010 at 05:52 PM.



  2. #2
    Advanced Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    46
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    try pressing and holding Menu and + or Menu and - for a couple of seconds

  3. #3
    Advanced Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    46
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    If you have a Mac and a new drive you can use AtvDrive
    see AtvDrive - AwkwardTV

  4. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ral67 View Post
    If you have a Mac and a new drive you can use AtvDrive
    see AtvDrive - AwkwardTV
    Thank you, but this didnt solve my problem. Still blinking orange without video or sound.

    Pressing and holding Menu and + or Menu and - doesent show any effect on ATV.

    Is it possible to boot from USB without internal HDD?


  5. #5
    Super Moderator Array Olethros's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Norway
    Posts
    8,360
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    439

    Default Re: ATV no video

    Have you tried a patchstick?

    That will at least indicate if you can boot from USB without using internal drive.
    Please read the stickies & search forum before posting!
    How to report an iTunes restore/update fail in a useful manner
    -

    iPad 3G 64GB (4.3.3, Redsn0w) oldest SHSH 3.2.2
    iPhone 4 32GB (4.2.1, Redsn0w JB-monte) oldest SHSH 4.1
    iPhone 3GS 32GB (4.3.3; Pwnagetool) factory unlocked oldest SHSH 3.1
    iPhone 8GB (3.1.3; Pwnagetool) AT&T Locked - Unlocked with bootneuter

    -
    Did we solve your problem? Got a dollar or two spare ? Donate!


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    205
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    18

    Default

    Quote Originally Posted by schurikde View Post
    Thank you, but this didnt solve my problem. Still blinking orange without video or sound.

    Pressing and holding Menu and + or Menu and - doesent show any effect on ATV.

    Is it possible to boot from USB without internal HDD?

    Yes. And why is your mb outside the ATV. You know that the CPU/GPU will overheat and shutdown without being heat sinked ?

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by davilla View Post
    Yes. And why is your mb outside the ATV. You know that the CPU/GPU will overheat and shutdown without being heat sinked ?
    Yes i know that. Its not a problem for a few minutes. I only want to see the boot-screen. Then i will put it back in the ATV case.

    I tried a patchstick. The LED on the USB stick blinks one time and nothing happens.

    I think i need a efi.dmg or the SST "bios" chip on the logicboard is bad. I think this chip says the ATV from where to boot...

    Can someone help me with efi.dmg? Or any other ideas?



    ... i made a efi.dmg from my hdd with atvcloner. anyone who can try it out for me? how can i upload it here?
    Last edited by schurikde; 04-13-2010 at 09:05 AM.

  8. #8
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    205
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    18

    Default

    *sigh* appletv abuse That's an easy way to cook the CPU/GPU as you are relying on the thermal shutdown to save the CPU/GPU from damage.

    "I tried a patchstick. The LED on the USB stick blinks one time and nothing happens." That means EFI firmware "looked" at the drive and did not find what it expected, which means a) did not make the patchstick correctly or b) the USB flash is the wrong type.

    The fact that EFI firmware looked at the disk says EFI is working (note, the AppleTV uses EFI and not BIOS). Remake a patchstick using a different USB flash drive and try again.

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by davilla View Post
    *sigh* appletv abuse That's an easy way to cook the CPU/GPU as you are relying on the thermal shutdown to save the CPU/GPU from damage.

    "I tried a patchstick. The LED on the USB stick blinks one time and nothing happens." That means EFI firmware "looked" at the drive and did not find what it expected, which means a) did not make the patchstick correctly or b) the USB flash is the wrong type.

    The fact that EFI firmware looked at the disk says EFI is working (note, the AppleTV uses EFI and not BIOS). Remake a patchstick using a different USB flash drive and try again.
    Hi. I made the patchstick and bootloader with "atvusb-creator-1.0.b10".
    Do you know better software? I have a cheap 2GB USB stick. If you can tell me what i need, i will get a new one. Can i use an external HDD to do this?

    What does that mean "EFI Firmware locked"? How did this happen and how to "unlock" it?

    And how about the SST Chip on the Board? This is the EEPROM, right? How to check if it's ok?
    Last edited by schurikde; 04-13-2010 at 08:54 PM.

  10. #10
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    205
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    18

    Default

    Quote Originally Posted by schurikde View Post
    Hi. I made the patchstick and bootloader with "atvusb-creator-1.0.b10".
    Do you know better software? I have a cheap 2GB USB stick. If you can tell me what i need, i will get a new one. Can i use an external HDD to do this?

    What does that mean "EFI Firmware locked"? How did this happen and how to "unlock" it?

    And how about the SST Chip on the Board? This is the EEPROM, right? How to check if it's ok?
    The current version is atvusb-creator-1.0.b13.zip.

    Not all USB sticks will work, it depends on the guts and since the guts change depending on who makes it, it is futile to recommend a specific model number.

    Where do you see "EFI Firmware locked" ?

    Checking if the EEPROM is ok ? Good luck. You would have to desolder it and verify that all bits can read/write and then guess if the contents are good as the EEPROM contents would be different depending on age of contents.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 05:24 AM.
twitter, follow us!