Results 1 to 2 of 2
Discuss AC-3 on NitoTV doesn't work at the AppleTV 1 - Hackint0sh.org; Hi. I've problem with AC-3 sound on NitoTV. When I try opening movie files with ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Unhappy AC-3 on NitoTV doesn't work

    Hi.
    I've problem with AC-3 sound on NitoTV. When I try opening movie files with ac-3 sound via Mplayer there is rattling sound.
    I've AC-3 passthrough enabled in maitenance (I using ATV) and in Mplayer settings and Mplayer as default player.
    All my plugins are up to date.
    If I try to open without AC-3 enabled, sound is ok (stereo).
    When I try to open same files in Quick Time there is only stereo sound. There is no problem with AC-3 sound in full dvd files.
    But when I open this movie in Sapphire there is full 5.1 AC-3 sound without this issue (Quick Time as a player). Unfortunately this is not for me because problem with subtitles in my language. I need Mplayer to play movies.
    Any help ?



  2. #2
    Developer Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    471
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    29

    Default

    Quote Originally Posted by Tehanu View Post
    Hi.
    I've problem with AC-3 sound on NitoTV. When I try opening movie files with ac-3 sound via Mplayer there is rattling sound.
    I've AC-3 passthrough enabled in maitenance (I using ATV) and in Mplayer settings and Mplayer as default player.
    All my plugins are up to date.
    If I try to open without AC-3 enabled, sound is ok (stereo).
    When I try to open same files in Quick Time there is only stereo sound. There is no problem with AC-3 sound in full dvd files.
    But when I open this movie in Sapphire there is full 5.1 AC-3 sound without this issue (Quick Time as a player). Unfortunately this is not for me because problem with subtitles in my language. I need Mplayer to play movies.
    Any help ?
    its a little quirky- try turning off the receiver and turning it back on, rebooting the appletv, sometimes the passthrough plugin is a little bit quirkier with mplayer than it is with the dvd framework, not sure why. i've had some bizarre instances where i had to unplug everything, reboot everything and then it started working again. it definitely does work though. the quicktime passthrough i never implemented so it only worked by virtue of things being setup through atvfiles or sapphire and having the settings carry over to nitoTV.

 

 

Similar Threads

  1. nitoTV doesn't detect NTFS formatted USB drives?
    By atvnoob in forum AppleTV 1
    Replies: 12
    Last Post: 09-29-2010, 08:54 PM
  2. NitoTV or NitoTV Take2
    By Myscarletwinter in forum AppleTV 1
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2009, 01:18 PM
  3. installer.app doesn't work in 1.1.2
    By mts in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 12-26-2007, 04:00 PM
  4. Any Sim doesn work
    By Mxee in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 3
    Last Post: 12-19-2007, 05:56 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 08-25-2007, 08:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 03:05 PM.
twitter, follow us!